Volgaklubi kodu
Kodu
Foorum
Galerii
Kontakt
Kuuluta

· Avalehele
· Klubi tutvustus
· Liikmete nimekiri
· Ürituste kalender
· GAZ Ajalugu
· GAZ Mudelid
· Volgad meedias
· Maailm ja mõnda
· Ümberehitused
· Tehnoabi
· Uudiste arhiiv
· Lingid
· Kasutajate nimekiri
· Foorum

Praegu on, 114 külastaja(d) ja 0 kasutaja(d) kes on praegu portaalis.

Sa oled Anonüümne kasutaja. Sa saad registreerida vabalt vajutades SIIA

Volgaklubi foorum :: Vaata teemat - MTJ juhataja GAZ 21
Galerii  Laadi pilte serverisseLaadi pilte  OtsiOtsi   ProfiilProfiil   Logi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeidLogi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeid   Logi sisseLogi sisse 

MTJ juhataja GAZ 21
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Järgmine

Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Sõnum
onre
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 10

TeadePostitatud: R aug 21, 2015 6:39 pm    Postita teema: Vasta viitega

MTJ juhataja kirjutas:
Matke mu kondid kodumaa mulda (Eesti sea viimne soov NLiidu ajal)!
Tühjade kätega või tühja autoga on kuidagi kohatu reisilt naasta. Kolleegide huvireisidest nakatunult käisin ja lohistasin Kesk-Soomest endale ühe Volga-mootori koju. Täpsemalt siis UAZ-kastika mootori, mille läbisõitu saab hinnata pildilt kummide kulumise järgi. Tegemist on ilmselt Soome armeele kunagi vastastikuse koostöö raames NLiidust soetatud isendi mootoriga. Ma ei tea isegi, millise auto peale see veel läheb?

(vabandan, ma ei oska seda eesti keelel kirjutada)

This is old civilian UAZ. The numbers on the cabin from top to bottom:

- max load
- max total weight
- max axle weight

This was required until sometime in 1970's. Army versions never have this information.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
MTJ juhataja
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 492

TeadePostitatud: N okt 01, 2015 8:52 am    Postita teema: Vasta viitega

Wanderer-võrr
Mõnigi Volga-mees on mind juba tuudsuse murdmises süüdistanud, sest värkstuppa on tekkinud hunnik sõjaeelset moto-kola. Tuleb tunnistada, et sellega seoses olen hakanud veidi teisi veebilehti sirvima.
Põhjus on päris lihtne. Elutoas on selline veranda moodi talveaeg, kus kunagi kasvasid suured palmid, mis minu käe all jäivad kiratsema. Sinna sobiks üks väike vanatehnika. Mul endal oli teismelisena naiste-Jawa (typ 555). mille laiba ma kunagi vanatehnikahuvilisele müüsin (st- ikkagi ära päästsin). Need Jawad aga on millegipärast müügil Volga hinnaga ja pean seda valeks. Sellepärast korjasin üles sugulaste peres olnud võrri jäänused. Pilt kaugest sugulasest on leitud perekonna arhiivist, kuid ratas pildil pole minu isend. Sonimüts on mul juba Volgas ootamas.
Tagasi üles
MTJ juhataja
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: R mär 11, 2016 5:52 pm    Postita teema: Vasta viitega

MTJ alustas uue hooaja ettevalmistusi õppesõiduga T-16Miga. Volga alles puhkab kuskil nende müüride taga, aga juht peab ennast vormi ajama aborigeenide aeroobika ja fitnessiga.

Lugedes uuesti Saint-Exupery Väikest printsi avastasin, et ka seal on situatsioon, kus lamba joonistamise asemel joonistatakse lihtsalt kast, milles pidavat magama lammas. See jätab võimaluse igaühel endal mõelda, milline ja mis värvi see lammas on. Täpselt nagu Volga töökoja müüride taga!
Tagasi üles
MTJ juhataja
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: T sep 06, 2016 5:44 pm    Postita teema: Vasta viitega

Ootamatu kiri Soomest
Pikka aega poele enam olnud midagi olulist siia teemasse lisada, sest auto sõidab ja peaaegu kõik on seda ka näinud. Aga ühel päeval saabus mulle Järgmine E-kiri Soomes, millest nähtub, et mõnele pakuks selle auto nägemine nostalgilisi mälestusi.

"Tere,
Olen Aleksanderi minia. Tytar leidis juhuslikult selle kirjutise ja teatas minule. Mulle pakkus huvi ja nyyd olen lugenud suurema osa auto saatusest läbi. Autoremont on minule vööras asi ja seega lasin rividest yle kuid silma hakkas möningad asjad perekond Saarvälide kohta. Töesti nad elasid Taime tänavas mis on Tallinna Pelgulinna rajoonis mitte Laagris. Taime tänavas nad elasid aastast 1939.a. kuni surmani, pärit olid mölemad Muhust. Auto saatusest peale 1985.a. ei tea palju midagi kuna elasime siis juba lahus Lembitust. Tean et probleemide töttu tösteti ta sealt korterist välja ja ilmselt siis see auto-garaazi myyk toimus. Aleksander oli väga tubli ja hinnatud töömees nagu seal kirjas oli, kuid kuigi ta sai autoostu loa alles peale viiekymnendat synnipäeva oli ta väga hea autojuht ja hooldas oma autot väga hästi. Yhtegi avariid ta ei teinud. Söitis päris palju Muhu vahet ja alati kui söidust tuli siis pesi auto ja nyhkis teda pidevalt see nägi välja nagu uus kuigi oli paarkymmend aastat söitnud. Abikaasa tegi nalja et taadil auto peab olema naine vöib olla. Nad olid väga kena paar ja lähedased ning peale memme surma taat suri kurvastusest aasta hiljem.Peale Aleksanderi surma kasutas paar aastat autot Lembit kuigi tal oli ka Moskvits. Peale teist avariid minuteada jäi auto garaazi.Uuena töesti tehti avarii Muhust Tallinna söites kuid roolis oli vanem poeg Lembit ja peale seda talle enam rooli ei antud. Teine avarii juhtus Neemest Kiisale söites ja Lembitu ytlemise järgi oli ta söitnud kraavi. Mina lastega kaasas önneks ei olnud ja kummaski önnetuses inimesed kannatada ei saanud.Selle autoga on meie pere aastaid reisinud. Lembitul on kolm last ja vanaisa ytles ikka et "Volga " pärandab pojapojale. Vahel naerame et ei tea kus su pärandus ka on, kuid nyyd vähemalt teame et auto on heades kätes ja korda tehtud.
Suured tänud köike head ,"

Viimati muudetud MTJ juhataja poolt (P sep 11, 2016 7:53 pm), kokku muudetud 1 korda
Tagasi üles
Sm.Tihhonov
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 2784

TeadePostitatud: T sep 06, 2016 9:13 pm    Postita teema: Vasta viitega

Vägev. Kuidagi hoopis teine tähendus kohe autol. Vanade asjadega on lugu ikka tihti tähtsam kui objekt ise.
MTJ juhataja
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: N sep 15, 2016 4:08 pm    Postita teema: Vasta viitega

Auto sünnikodu
Hooaja viimased sõidud. Ajendatuna hiljuti saabunud kirjast, külastasin ma alles nüüd oma auto esialgsete omanike elukohta. Mingil kummalisel kombel polnud ma selle vastu seni huvi tundnud. Oma üllatuseks olen sealt hoovipealsest garaažist ka mõned detailid oma autole ostnud (näiteks üks esitiib kindlasti). Tõsi siis oli seal üks teine Volga, mis hiljem vahetus M-412 vastu.

Tagasi üles
Atašee
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 72

TeadePostitatud: N sep 15, 2016 4:24 pm    Postita teema: Vasta viitega

Eile just mõtlesin, kelle 21 Pirital peesitas. Lastega jalutama minnes näitas 2,5-aastane laps juba kaugelt parkivate autode rivi lõppu ja teatas "auto-auto-auto" Very Happy
Tagasi üles
MTJ juhataja
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: T dets 27, 2016 11:03 am    Postita teema: Vasta viitega

Jõuluvana tuli sellel aastal suure vitsakimbuga, sest ma pole viitsinud oma mugavustsoonist välja tulla ja lolen mitu aastat kärutanud Volgaga ringi mootoriga, mille alla tekib õliloik igal parkimisel. Kuna korralik mootor seisab laos juba mitu aastat, pani jõuluvana käed külge ja lohistas asendusmootori töökotta. Mis mul nüüd muud üle jääb, kui tuleb mootor puhtaks pesta ja värvida ning külg panna. Seda jõuluvana ei öelnud, kas ka plokikaas tuleb erksamaks lihvida või võib nii jääda?

Tagasi üles
Sm.Tihhonov
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 2784

TeadePostitatud: T dets 27, 2016 12:19 pm    Postita teema: Vasta viitega

Kindlasti tuleb lihvida, Vahur. Kindlasti. Sest see vitsakimp võib muidu veel käiku minna.
Marko 01ZEI
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 234

TeadePostitatud: P jaan 01, 2017 8:00 pm    Postita teema: Vasta viitega

Jah olen sm... nõus Kindlasti lihvida ja klapid kontrollida. Kui vaja siis vahetada jne. Head uut volga aastat
Tagasi üles
Sm Mirski
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 1211

TeadePostitatud: T jaan 03, 2017 4:44 pm    Postita teema: Vasta viitega

Oh, need seina äärest võetud "vabrikumootorid". Kahjuks pole ma leidnud aega kirjeldada eelmise suve vintsutusi dr Watsoni mootori ehitusega. See on ikka kohutav, millist mootorilaadset toodet müüakse korras mootori nimetuse all või millist paska suudetakse kokku keerata.

Kui sinu eksemplar on tulnud reaalselt toimiva mootorina, siis mina ei soovita midagi lihvida. kui tõepoolest töötas, vaheta õli ja filter ning looda, et tihendid peavad.

Kui aga eesmärk on saavutada kevadeks Volga, mille mootorist ei tilgu välja õli ja seda mitte meile tuntud põhjusel "järelikult on õli otsas", siis pead tõepoolest selle lahti võtma, ära puhastama, veenduma, et kõik tasapinnad on siledad ja sirged ning vajadusel lihvima. Kui aega ja pealehakkamist on, siis on see tore töö kui hakkama saad. Seda aga eeldusel, et sul on võimalik vana mootoriga tegelikult edasi kärutada kui uue südame projekt toppama jääb või lahti võtmisel osutub väntvõll kõver olema Wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge MSN Messenger
MTJ juhataja
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: P jaan 22, 2017 10:45 am    Postita teema: Vasta viitega

Juba lapsena lammutasin oma mänguasju, et näha mis nende sees peidus on ja see uudishimu on saatnud mind kogu elu. Näärivana poolt töökotta luhistatud mootor pani käed sedavõrd sügelema, et ei saanud enne pidama, kui oli järel paljas mootoriplokk.
Põhjuse selleks uurimisretkeks andis plokikaanest ja veepumbast avastatud sültjas oksiid, mis sinna tosooli, alumiiniumi ja malmi keemilise koostoime tagajärjel tekkinud oli ( sõiduk oli pikki aastaid seisnud).
Plokikaane puhastamiseks tuli isegi eemaldada jahutusest plekist vahesein jne. Kartus, et ka plokk on seda sodi tâis, sundis eemaldame hülsid. Kuna uued hülsid, kolvid ja saaled olid laos olemas, siis mille jaoks neid ikka hoida?
Nüüd on mootoris uued hülsid, kolvid , rõngad ja saaled sees. Kõik standardmõõdus. Plokikaas ootab freesimist ja uute klappide sobitamist.
Tegelikult polnudki ma Volgale õiget mootorit ise ehitamud ja kui midagi viltu läks, siis igatahes oli vahva meisterdada ja mitte kedagi teist pole põhjust süüdistada.
Tallinnas Pirnii tänava varuosapood meeldis mulle, sest mõni pisiasi oli laost puudu.
Kui mootor on sisse sõidetud, siis tileks ikka uuesti plaani võtta reis ümber Soome lahe.
Tagasi üles
MTJ juhataja
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: E jaan 23, 2017 1:05 pm    Postita teema: Vasta viitega

Veebilehitseja

Õliste kätega on raamatuid palju tõhusam lapata, kui arvutit näppida. Paraku erinevad raamatud kajastavad töid veidi erinevalt või jätavad mõne olulise asja mainimata. Nii peabki lohistama hunniku kirjandust töötuppa.
Ega väliselt sarnased mootoridki ei ole ühesugused. Töös olev mootor pärineb UAzi pealt ja kannab tähist 3M3 451. Väliselt täpselt GAZ21 mootor, aga sisikonnast vaatab vastu juba GAZ24 ajastu väntvõll, kepsud ja saaled.
Tagasi üles
Dr. Watson
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 778

TeadePostitatud: R jaan 27, 2017 9:13 pm    Postita teema: Vasta viitega

Jõudu mootoritega!!!
Mulle ka meeldib Pirni tn. pood! On väga tore ja lahke müüa!!!
Aga ausalt öeldes hakkas mulle meeldima mõte reisist ümber Läänemere!
Tänu kogemustele sagedaste probleemidega mootoris, on ka 22 mootor jälle remondis.... Seekord vajadusel tagavaraks!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Sm. Autojuht
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 553

TeadePostitatud: R jaan 27, 2017 10:10 pm    Postita teema: Vasta viitega

Ka kujutan ette kuidas 22g kulgeb ümber Läänemere ! Aga jätku mootoriga .
Tagasi üles
Reasta teated eelmise järgi:   
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod Ajatsoon on EET Eesti talveaeg
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20  Järgmine
Lehekülg 16, kokku lehekülgi 20

Hüppa:  
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis
Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis
Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis
Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis
Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis

volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.

Forums ©
Copyright © by Volgaklubi koduleht 2004
Kõik õigused reserveeritud