Volgaklubi kodu
Kodu
Foorum
Galerii
Kontakt
Kuuluta
  


· Avalehele
· Klubi tutvustus
· Liikmete nimekiri
· Ürituste kalender
· GAZ Ajalugu
· GAZ Mudelid
· Volgad meedias
· Maailm ja mõnda
· Ümberehitused
· Tehnoabi
· Uudiste arhiiv
· Lingid
· Kasutajate nimekiri
· Foorum



Praegu on, 314 külastaja(d) ja 0 kasutaja(d) kes on praegu portaalis.

Sa oled Anonüümne kasutaja. Sa saad registreerida vabalt vajutades SIIA


Volgaklubi foorum :: Vaata teemat - Minu volgaostuseiklused
Galerii  Laadi pilte serverisseLaadi pilte  OtsiOtsi   ProfiilProfiil   Logi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeidLogi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeid   Logi sisseLogi sisse 

Minu volgaostuseiklused
Mine lehele 1, 2  Järgmine
 
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Vaba teema
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Sõnum
Sm. Västrik
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 04, 2004
Teateid: 1131
Asukoht: Tartu

TeadePostitatud: N nov 04, 2004 11:37 pm    Postita teema: Minu volgaostuseiklused Vasta viitega

Selgub, et Eestimaal enamvähem kõbusa Volga leidmine on suht keeruline töö. Eriti kui veel raha ka maksta ei taha liiga palju. Eks annan siin teemas teada, kuidas mul selle asjaga läheb.

Eile käisin juhuslikult ühte vaatamas.
Ütlesin naisele, et lähen autot ööseks parklasse ära viima, viskasin laisa liigutusega tagi selga ja väljusin majast. Kätte jõudis ristmik, millelt tuli sooritada ohtlik manööver otse parklasse. Siiski, auto sõitis hästi ja mõtlesin, et teen veel lihtsalt ühe tiiru linna peal. Jõudnud vast 15 minutit sõita, hakkas hing argimuredest kosuma ja võimust võttis pime Volgaisu, mida ei suutnud leevendada isegi endale antud lubadus, et homme lähen ostan Ülo poest ära tuliuue lintspidomeetri.

Otsisin telefonist välja ühe Tartumaal müüdava Volga omaniku telefoninumbri.
Pidi olema musta värvi, 78. aasta enamvähem korralik ülevaatusega 24.
Mees tundus mõistlik ja võtsin suuna tema majapidamisele.

Loomulikult oli õues pime. Jõudsin mingi maja juurde, mille ees seisis Nõukogude sõiduauto Zhiguli ning selle taga üsna kottpimedas Volga. Isegi hoolimata sellest, et midagi näha ei olnud, võis Zhiguli romantiliste parktulede valgel märgata, et auto värvkate peaks olema suuremal või vähemal määral matistunud ning defektidega.

Omanik hüppas rõõmsalt rooli ja pani masina plartsti käima. Nigu üks Volga peabki käima minema. Noh, asi seegi.
Õnneks salongivalgustus töötas ja see tuluke sundis mind esmalt autosse kiikama ning seejärel kiiresti lahkuma. Iseenesest oli see kunagi kõva auto. Punane kummist sisu ja puha. Kuid mis seisus. Must, räbaldunud ja ratsitud.

Keset armatuurlauda, kusagil raadio kohal haigutas mingi suur auk. Armatuurlauda kattis pruun termatiin (kohati veits halvasti paigaldatud või lihtsalt irdunud) ja soojenduslinkide kohale oli installeeritud Zhiguli soojendus, mis moodustas ühtlasi keskkonsooli! Vaatepilt oli nii õudne, et "tuttuus rool" (krobeline 24 rool muideks) ei aidanud vähendada minu pessimismi. Jätsin jumalaga ja lahkusin öösse.

Sellist Volgat mina ei taha.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
Sm. Västrik
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 04, 2004
Teateid: 1131
Asukoht: Tartu

TeadePostitatud: R nov 12, 2004 11:48 pm    Postita teema: Vasta viitega

Ohhh, ma olen armunud unelmasse.

Homme vaatame seda asja. Igaks juhuks ei latra, aga ütleme nii, et midagi on silmapiiril. Võibolla täielik raibe, kuid... unistada ju ikka tohib.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
Sm. Tasku
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 08, 2004
Teateid: 747
Asukoht: Tallinn

TeadePostitatud: P nov 14, 2004 7:41 pm    Postita teema: Vasta viitega

Kantrolli järele inhvo, mis pärit amfist, kus keegi mossepower vahendab Tartus asuva Gaz - 24 kiir! müüki.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Sm. Västrik
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 04, 2004
Teateid: 1131
Asukoht: Tartu

TeadePostitatud: P nov 14, 2004 9:46 pm    Postita teema: Vasta viitega

Nädalavahetus möödas ja mitmed Volgad üle vaadatud.

Esiteks käisin piilumas üht musta 75. aasta punase salongiga 24 kuskil Õismäel. Ei olnudki kõige hullem, mida mu silmad näinud, kuid parempoolsed küljeplekid ei sobind kohe üldse kokku ja seega ta minust sinna maha jäi. Samas ma usun, et auto oli täiesti vastav oma hinnale.
Olles juba käega löönud, sõitsin järgmisel päeval koos seltsimeestega Martin ja Tanel Tallinna peal ringi ning püüdsime mingit mõistlikku söögikohta leida. Mingil hetkel hakkas Martinile silma ilus must GAZ 24. Tegime kannapöörde ja võtsime sappa.

Lõpuks, kuskil ARK'i juures auto peatus. Astusin arglikult Volgast väljunud kodanike manu ning tegin juttu, et tahaks Volgat ja ega müüa ole. Selgus, et puht juhuslikult olime kokku saanud seltsimehega, kelle kasutajanimi siin kodulehel on klaabu. Müüa ta Volga muidugi ei olnud, kuid hämmastavalt väike on see meie kodumaa, peab ütlema. Ja klaabu Volga on tõesti vaatamist väärt.

Tallinnast tagasi Tartu poole sõites meenus mulle, et Neanurmes oli ka üks "telliskivikarva" Volga müüa, mis tsiteerides omanikku "värvimist kindlasti ei taha". Kuna asi jäi tee peale, siis otsustasin üle vaadata.
Ohh, see auto oli järjekordne näide sellest, mis moel erinevate inimeste standardid suuresti erineda võivad. Masin oli 74. aasta telliskivikarva, mis polnud iseenest üldse kole isegi, kuid Koerus teostatud remont oli oma jälje ikka jätnud. Päris imelik hübriid aparaat vaatas vastu. Ma ei tea, miks Koeru inimesed eriti salongi osas asja päris jubedaks disainisid. Ilmselt neile endale meeldis. Ja see jutt, et "värvimist kindlasti ei taha" oli nagu anekdoot. Terve auto oli sellise värvikvaliteediga, nagu oleks rulliga üle tõmmatud ning kõik plekid olid kõverad kui kurat. Stanged ja iluvõre samuti. Ja jällegi - odav sõitev auto, mis ilmselt on oma hinda (6500 kr) väärt. Paraku ei kõlba sihhuke masin enam ei taastamiseks ega ka niisama sõitmiseks. Jätsin asja sinnapaika ja tulin koju. Nagu näha, on seltsimehed Tartust mingi auto leidnud. Uurin sedagi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
Sm.Tihhonov
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 08, 2004
Teateid: 2784
Asukoht: Telliskivi, Viimsi

TeadePostitatud: E nov 15, 2004 11:14 am    Postita teema: Vasta viitega

Oli tõesti huvitav kohtumine Sm. Klaabuga. Kui Tauno läks kinni püütud Volgaomanikuga jutustama, istusin mina jätkuvalt autos, häbenedes oma fašistide poolt valmistatud liikurmasinat ja kuulasin vestlust poole kõrvaga pealt. Kuulen, kuidas volgamees rääkis, et: "ei see pole müüa, kuid meil on siis üks klubi moodustamisel ning sealtkaudu võib üht-teist liikuda..." Mõtlesin, et "Noojah- jälle mingi klubi. Ei tea palju neid kokku saab?" Tauno päringule klubi kontaktide kohta juhatas volgaomanik meid volga.ee juurde. Siis hakkas asi huvitama ja nii siis saimegi seltsimehega tuttavaks.

Ilus volga. Ma polnud veel näinudki 24, millel eest justkui täisiste ja armatuurlaua esipaneel mitte paberist puiduimitatsiooniga kaetud, vaid roostevaba metallpind. Ja see raadio - ooo, ilus! Ikkagi eksportvariant.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
Sm. Punane Parun
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 09, 2004
Teateid: 311
Asukoht: Tallinn

TeadePostitatud: E nov 15, 2004 6:13 pm    Postita teema: Vasta viitega

Tauno, kas sellega oled juba kursis? Seda enam, et see kuskil Sinu kandis seal? Amfist noppisin ja viimane update tänane....

Mossemees kirjutas:
"Kuigi pole just päris uunikumi-teema, panen selle siiski ka siia üles, sest muidu lähevad need masinad mõne päeva pärast EMEXisse...
http://forum.automoto.ee/showthread.php?tid=8642 "
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Külasta postitaja kodulehekülge
gazik
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 13, 2004
Teateid: 1325
Asukoht: Tartu

TeadePostitatud: E nov 15, 2004 8:50 pm    Postita teema: Vasta viitega

Õhtust. Kui see Mossepoweri poolt soovitatud Volga asub Kuu tn.-s siis võid selle rahus vaatamata jättagi. Sai seda ka kaetud valge päevaga, no kuidagi ei läinud omaniku jutt ja auto seisukord kokku. "Vabriku mootor, vabriku mootor ja muidugi ülihea kere", korrutas kogu aeg auto omanik, endal polnud autot ollagi. (No nagu Baskini lause kukkus välja viimane) Wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Sm. Västrik
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 04, 2004
Teateid: 1131
Asukoht: Tartu

TeadePostitatud: E nov 15, 2004 9:02 pm    Postita teema: Vasta viitega

Kusjuures nii ikka ongi nagu gazik ütles. Päris läbi. Käisin veel õhtul uuesti vaatamas ning kurvastusega tuleb tõdeda, et hommikul unesegasena ei saanud arugi, et kere ikka nii õhtal on. Eeltööd oli tehtud umbestäpselt katuselt, aga sealtki koorus pahtel juba maha.

Ühesõnaga, kui turbakotte ja tomatitaimi turule vedada vaja, siis võibolla tasuks rulliga üle tõmmata ja saaks veel sõita, kuid ega tast õiget elulooma enam ole.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
Sm. Klabunov
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 12, 2004
Teateid: 197
Asukoht: Tallinn

TeadePostitatud: E nov 15, 2004 10:45 pm    Postita teema: Vasta viitega

mul on kuidagi mulje jäänud, et terve rida Volgasid müüvaid vanemaid härrasmehi ja prouasid usaldab Privat Infot KB-st ja Soovist rohkem. viimati käisin uurimisringil suve löpus ja just sellel liinil olid parimad pakkumised.

ps. kui keretööd probleemiks pole, siis privas juhatan huvilised 1972.a masina jälile, millel ls. 150000 ja originaalvärv. ülevaatusel käis suvel ise ära.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
Sm. Tasku
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 08, 2004
Teateid: 747
Asukoht: Tallinn

TeadePostitatud: T nov 16, 2004 12:21 pm    Postita teema: Vasta viitega

Tõepoolest. Vaatamata sellele, et venekeelsest kuulutustelehest Privat Infost on saanud - Referent - on seal vahetevahel ootamatult huvitavaid pakkumisi. Ja hinnad normaalsemad, kui eestikeelses müügikeskkonnas.
Aga samasuguse ärevusttekitava olukorra, mille elas üle klaabu, kui fashistlik röövlind talle sappa haakis, elasin ise üle ca kolm aastat tagasi Lasnamäel, kui pärast oma Volga käsipesu suundusin kodu poole ja üks fashistlik röövlind haakis end sappa. Pärast mõningast keerutamist peatusin ja vaatasin, mis edasi. No suur merss peatus kõrval ja kõrvalistmel lebav arbuus teatas, et mõ tut prosto kaifujem volgu, blin!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Sm. Punane Parun
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 09, 2004
Teateid: 311
Asukoht: Tallinn

TeadePostitatud: T nov 16, 2004 12:35 pm    Postita teema: Vasta viitega

Tjah,...ja Privat Infost on tõesti saanud Referent ja pealegi selline, mis minul vähemalt 10 minuti eest netiversioonid kuulutusi ei näidanud.

Muide kas seda http://www.auto24.ee/kasutatud/auto.php/Gaz+24/id=102122 on ka vaadatud, ehk pakub huvi? Ca kuu aega tagasi oli seal veel 24-sid valida, praegu on see ainuke......tundub, et hakkab defitsiitsemaks muutuma kui 21. Või hakkavad samamoodi rapped otsa saama ja mõne aja pärast tulevad müüki ainult pea 100 %-lised originaalid või korralikult taastatud isendid, mis mõlemad roppu raha maksavad.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Külasta postitaja kodulehekülge
Sm. Västrik
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 04, 2004
Teateid: 1131
Asukoht: Tartu

TeadePostitatud: T nov 16, 2004 12:41 pm    Postita teema: Vasta viitega

See auto24.ee Volga on vaadatud jah.
Kirjutasin sellest ka ülalpool. Üldiselt õhkasin piltide põhjal enne vaatama minekut päris hullusti, kuid paraku oli auto parem külg täitsa suvaliselt kokku pandud plekkidest. Seetõttu ilmselt ka pildistada ei kannatanud.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
Sm. Västrik
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 04, 2004
Teateid: 1131
Asukoht: Tartu

TeadePostitatud: K nov 17, 2004 10:36 am    Postita teema: Vasta viitega

Heh, mul on kodus lood halvad Razz

Naine nägi unes, et tahtsime oma praeguse peresedaaniga sõitma minna, kuid õnnetuseks oli mu auto otsast otsani Volga juppe täis ning mahtusime sinna pärast korra loomist suure vaevaga.
Ei tea kas ohu märk?!

Vist hakkab kõigile mõjuma vaikselt...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
Sm. Västrik
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 04, 2004
Teateid: 1131
Asukoht: Tartu

TeadePostitatud: T nov 30, 2004 10:22 am    Postita teema: Vasta viitega

Olgu siis nüüd ka laiemale avalikkusele teatatud, et ostsin midagi ära.
Justnimelt midagi, sest pole ta must ega valge, lintspidomeetriga ega isegi ühes tükis.

Nimelt pärast mitmeid kaalutlusi ja kaemas käimisi võtsin endale gazik'u 75. aasta "eeltöise" Volga ligi.
Auto maksis minu jaoks 7500 eek'u.
Seis on täpselt selline, et masin tuleb garaazhi lükata, neli päeva pahtlilabida ja liivapaberiga täiendavaid vigadeparandusi teha ning värv selga. Ainult et mustaks värvida ei kannata - eeltööde tegijat ei saa kuidagi nii palju usaldada.

Pleki poolest tundub enamvähem. Selles mõttes, et karbid korras, mõni detail veel isegi sirge, auto ilusti kikkis ja detailide vahed peale pagasiruumi luugi tundusid korras. Viimane vist polnud ka tehasest tulles kunagi hää. Juhiuks ja kõrvalistujapoolne tagumine uks tahavad veel veits tegemist - märksõna "rooste". Suure puudusena on C-piilaril ülaltpoolt toda kroomdetaili need väiksed kere värvi liistujupikesed ära kistud. Tuleb uued voolida või sebida. Uurin veel.

Kurat teab, milline see auto muidugi alt võib olla. Gazik aga ilmselt maamunalt ära kaduma ei hakka veel... lubas isegi abis käia, kui mõnda asja kokku ei suuda panna - et siis saab kevadeks vast kaks enamvähem korralikku Volgat Tartumailt liikvele. Ta enda auto on ka hetkel "projekt".

Muidugi veatu selle Volga plekikvaliteet minu oskuste ja rahakoti juures olema ei saa. Pigem harju keskmine. Samas kui värske värv seljas, siis peaks ikkagi enamvähem läikima küll.

Tegelikult pole ta ka teab mis lahti võetud auto. Isegi küljeaknad ning tagaaken oli küljes. Teise esiklaasi saan peaaegu kriimudeta kaasa. Pean uurima, kuidas küljeakende ümber olevad kroomliistud kõige valutumalt ära käivad (puuduvad saan teiste uste küljest, kuid pean ise eemaldama).
Enamvähem komplektne siiski. Selles mõttes mulle sobib, et liigselt palju eemaldatud detaile jätaks küll värvitöö kvaliteedi lõpptulemusena ilusama, kuid paraku pole ma nii enesekindel, et väita, et ma ta siis ka kokku panna oskaks.

Salongist rääkides, siis saan loomulikult auto originaalsisu, mis on suht perses, olgem ausad. Aga lisaks sellele võin mingi valemiga saada ka helerohelise vist veits paremas korras salongi (eriti tähtsal kohal mu jaoks on istmed, kuna originaal juhiistmel vedrud väljas ja kuigi kate läheb nagunii vahetusse, ei tea kas temast elulooma veel oleks).

Sama on armatuurlauaga. Küljesolevat on mitmelt poolt ratsitud, kuid teine on praktiliselt veatu (praktiliselt ei tähenda veel, et nahkmantlist lõigatava nahaga kaetavaid vigu poleks) kaasas. Armatuurlauaga peab muidugi veel mõtlema - ideid on mitmeid.

Kroomdetailid pidada kõik olemas olema, kuid olgem ausad - esistange vajab väljavahetamist. Samas Volga puhul on see vist suht väike tragöödia, ma leian, sest kõik nad on p****s. Võre tuleb täies ulatuses jälle nii originaal kui praktiliselt veatu kaasa. Varsti saan oma garaazhi (ei tea millise - selgub nädala jooksul, kuid viimases hädas pakkus abistava käes taaskord sm. Glushkov) seinad Volga detaile täis riputada.

Mootor - noh seda ei tea ükski inimeseloom. Käima ta läks ja kuiv nägi välja. Eks remonti ikka tahab. Egas Volgaga sõita nagunii saa...

Sellest autost ei tule näitusemasin. Ja see ei jää mu viimaseks Volgaks.
Pigem on ta tagasihoidliku eelarvega perepea hobisõiduk.
Lihtsalt üks kirgasvalget värvi helebeezhi ja mustakontrastse salongiga hoolitsetud 1975. aasta jaanuari GAZ 24. Vähemalt selline on mu visioon. Eks realiseerimine käib vastavalt rahalistele võimalustele.

Vot sellise asjaga tegelen siin Tartus külmadel talveõhtutel.

Ise olen siiski rahul. Kui ainult garaazhiga sujuks...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
gazik
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 13, 2004
Teateid: 1325
Asukoht: Tartu

TeadePostitatud: T nov 30, 2004 10:20 pm    Postita teema: Vasta viitega

Tauno kuna siis kogu kola su uude elukohta (täpsustuseks garaazi, aga no kuda sa ikka teisiti kohta nimetad, kus enamuse ajast tulevikus viibima hakkad) tassida saab? Tahaks juba autot komplekteerima tulla.
Soov ikka Volgat kevadel liikumas näha. Kuigi minu omanikustaatus nõnna lühikeseks jäi siis edasine huvitab ikka.
Ka korralikud istmed peaks sel nädalal ikka minuni jõudma, vähemalt esialgsetel andmetel. Mis puutub nendesse piilariliistudesse, siis minuteada sel isendil neid küljes ei olnud. Muidugi samas ma mõtlen et järsku monteeris see "kaader", kes seda autot tegema hakkas need kerelt ära? Tuleb igaks juhuks üle küsida (no näed mida kõike tähendab isikliku autotöökoja puudumine)
Aga mootori koha pealt peaks asi olema suht mõistlik( ja seda väidab mees kes on ise ainult kolm korda seda massinat käivitanud ja treila peale sõitnud, st. mina Smile ).
Ja arvesta Tauno et su uues elukohas (vt.eelpool) külas käima hakkan tihti. Olgu see sulle hoiatuseks Smile . Ise kutsusid!

Julgemalt seltsimehed! Käed taskutest välja ja uutele töövõitudele.
_________________
AADU KADAKAS
psü-psühhiaater(suiti maal, enamust aega hullumajas) Abiliin ja nõustamine GSM 534 97951
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Reasta teated eelmise järgi:   
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Vaba teema Ajatsoon on EET Eesti talveaeg
Mine lehele 1, 2  Järgmine
Lehekülg 1, kokku lehekülgi 2

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis
Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis
Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis
Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis
Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis

volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.


Forums ©
Copyright © by Volgaklubi koduleht 2004
Kõik õigused reserveeritud