Postitatud: N apr 15, 2010 8:31 am Postita teema: Scaldia 2476 (1979) Rydel
Tere Lp. Seltsimehed!
Ostsustasin omast Volgast ka midagi kirjutada.
Algas kõik sellest, et selgitas et vanaisa garaazis juba 10 aastat seisab Volga.
Minu jaoks see oli täitsa üllatus...
Auto oli täielikult tolmu all
Läksin siis vaatama mis on kapoti all...
Sisu
Koht kus jõud elab.
See oli esimene tutvustus autoga
Vaatamata katki läinud mootorile, olin väga õnnelik et on võimalus sellise legendaarse autoga tegeleda.
Vabandage vigade eest...
Mark
Viimati muudetud Rydel poolt (R okt 15, 2010 1:21 am), kokku muudetud 1 korda
Vot see Volga just mudel 2476 on asi millest olen jutte kuulnud aga siiani pole midagi näha olnud kusagilt. Nüüd siis saan öelda,et eestis on ka selline auto reaalselt veel olemas. Huvitav oleks teada auto ajalugu, kuidas ta ENSVsse sattus jne.
Loodan,et ilusate ilmadega ajate selle auto garaazist välja ja tulevad selgemad pildid ka, sellegi poolest, soovin edu auto üles ehitamisel
Postitatud: E okt 22, 2012 9:59 pm Postita teema:
Tere kõigile!
Päris ammu pole midagi siia kirjutanudki.
Volga on läbinud siis täieliku dekomplekteerimist, peaaegu viimase poldini.
Sillad said liivapritsiga ülekäidud ja krunditud.
Põhi sai ka natukene tehtud, ehk võtsin kivikaitse maha ja motoriruumis isegi halja plekkini puhastatud.
Rohkem aga midagi. Kere seisab külje peal, sillad aga seina juures.
Viimane aasta ei tegelenud autoga eriti... Kuna kõik aeg oli suunatud teiste autode peale, mis on tegelt veits mõtetu, kuna lõpuks sain aru et Volga on kordades parem projektikas kui Ford Sierra. Aga vähemalt sain kogemuse, niiet nüüd on targem ja võin paremini asju teha...
Kuigi on tekkinud üks suur probleem...
Minu käest nõutakse seda et mina garaazi vabastaksin.
Ütlevad vii vanametalli ja kogu lugu... Krt no nii ei saa ju...
Jama on veel selles et praegu raha eriti pole et uue ruumi üürida... Tudeng
Ei tea mis teha...
Äkki keegi seltsimehelt võib abistada või nõu anda?
Postitatud: K okt 31, 2012 5:23 pm Postita teema:
Lp. Seltsimehed!
Asi läks hullemaks.
Akki on võimalik minu volga kuhugi angaari nurka seisma panna teatamata perioodiks???
Ei taha mitte mingil moel temast lahti saada, aga praegune finants olukord ei võimalda teine garaaz uurida.
Kas saab keegi midagi soovitada või kuidagi aidata?
Suured Tänud.
Kas oled uurinud Tallinna garaa¸i koperatiive, kas tõesti pole kusagil mõnda vaba boksi? Alati ei aita ka ajalehes kuulutamine, vaid peab lausa kleepima ukse peale oma rendi soovist.
Soovitan soojalt ka teistes foorumites oma muret kurta, keegi ikka leidub,kes on nõus sulle üürima uue ulualuse.
Postitatud: K okt 31, 2012 5:40 pm Postita teema:
Asi on selles et finantsid laulavad romanse...
Pärisgaraazi ei ole minumeelest praegu tarvis.
Elan praegu Tartus, suveni volgaga ilmselt ei hakka tegeleda.
On vaja autot lihtsalt kuhugi paigutada et seal mõniaeg tolmu korjaks. Ja seda võimalikult odavamalt.
Aga tänan et vastasid!
Liitunud: Nov 13, 2006 Teateid: 89 Asukoht: Tallinn, Lillekyla
Postitatud: N nov 01, 2012 11:39 am Postita teema:
Tere!
Kole lugu. Teie lahkel loal jagaks mõningaid mõtteid, mis mul seoses sellise olukorraga tulid. Kui nüüd kuskilt tõepoolest varjualust ei saa, siis jääb veel üle kauba realiseerimine. Olen oma lühikese elu jooksul olnud sarnases olukorras ja raske südamega pidanud asjad maha müüma. Kas tervikuna või osadena.
Kas saan õigesti aru, et praegune seis on järgmine - auto külje peal ja sillad teises nurgas? Siis on tema liigutaminegi ju raskendatud!
Ütleme, et ongi must stsenaarium. Praegune hoiupaik vaja vabastada koheselt ja auto läheb vanarauaks. Püüdke säilitada mõningaid osi, mis on heas korras: näiteks kroom, sildid, stanged (piltide pealt vaadates eriti midagi säilitamisväärset ei ole), salongist rool, kui see ehk katte all hästi säilinud, tuled jms. Piltidelt ei selgu salongi polstrite, ja istme katteriiete olukord, kuid kui need terved, siis võimalusel võiks ka need eemaldada ja panna kuskile kohvrisse paremaid aegu ootama. Istmeraamid mingu autoga kaasa.
Säilitatav kraam peab olema ideaalses korras, poolpiduseid asju leiab ikka. Ülejäänud prügikasti või ohtlike jäätmete punkti. Varuosamootori võib maha müüa. Diiselmootori juures omab vist väärtust sidurikoda. Mootor ise on ju utiil.
Ja mis seisus on auto dokumendid? Ka neil võib olla teatud väärtus just seoses diislikütusel toimiva mootori pärast.
Kokkuvõttes ärge muretsege. Olete veel noor ja piisava huvi korral toob aeg Volga teile kindlasti tagasi.
Ma loodan,et kodanik Rydel ei pea oma volgat hakkama jupitama või laiali lõhkuma. Tallinna tingimustes jätta auto kuhugi välja seisma võib tähendada ka seda,et huligaanid peksavad sodi või mõni kuri tädi laseb selle ikkagi, vanametalli pähe ära viia. Sellepärast on täiesti mõistetav mure, uue ulualuse leidmisel.
Tahaksin ka lisada,et kui peaksid otsustama diisel mootori vanametalli saata,siis tasuks maha kruvida peale koja ka starter ja küttepump,kuna need on üsna nõutud kraam.
Postitatud: R nov 02, 2012 2:18 am Postita teema:
Stange K. kirjutas:
Kas saan õigesti aru, et praegune seis on järgmine - auto külje peal ja sillad teises nurgas? Siis on tema liigutaminegi ju raskendatud!
Arvan et ühe nädalavahetusega võib küll ju kere sillade peale visata...
Diiselmootori osade kohta: kõik osad on tuttava käes, ja varsti lähevad selle volga peale, kuna sai ta kätte korraliku 2.3 diisel mootori.
Musta stsenaariumi puhul kõik väärtuslikud osad lähevad tema kätte.
Kroomiosad tehduvad heas korras olevat, stanged lihstsalt halli värviga kaetud et auto ilmselt modernsemaks välja nägi, mõnad osad aga küll oksideerunud vms. Mis osi tal pole vaja viskan keldrisse.
Dokumentidega on selline lugu: need on täitsa olemas, vaid vanatüüpi.
Tootmisaastaks pandud 1976 kui tegelikult 1979, värv- valge kui tegelikult hall (valge öö), ja mootoriks on pandud bensiin. Nende ebatäpsuste põhjuseks on see et kui diiselmootor lendas taevasse, otsustas vanaisa 2.4 bensuka panna, ja dokid ülevormistati telefoni teel tuttavate kaudu... Et kuidas selle kompottiga toime tulla ma küll ei tea
Vanametalli varianti ma ei kujuta endale ette
Palju palja kere eest (va tiivad,põllud, stanged, kapottid- neid asju saan ka kusagile pista) sealt saab? 70-100? Ei pane küll mind see summa suhteliselt korralik (va. küljekarbid, samas tuttav lubas vahetada) kere pressi alla viia.
Ainuke enam vähem vastuvõetav variant musta stsenaariumi puhul oleks kogu volga koos kõikide tema osadega ja varuosadega, ühte kätte müüa, et pärast nautida kuidas teine inimene suutis just sinu unistus teoks teha.
ПЛАН Яˇks võiks olla see et võtta üürile tartus soe garaaz 2 auto peale, tuua sinna volga, loobuda toast üürikorteris, ja minna garaazi elama, samas õhtuti taastamist teostada.
Aga vot nii. See nädalavahetus püüan siis teha natukene pildimaterjaali asjade olukorrast , et jutt natukene asjalikum oleks.
Postitatud: R nov 02, 2012 7:33 am Postita teema:
Ilma mootorita, kuid komplektse salongiga Nissan maksis paar nädalat tagasi Tallinna kuusakoski arvates 128Eerot. Almera peaks olema paar kaalukatekooriat madalam sõiduk, kui volga, ehk saad isegi 150, kui utiliseerimiseks läheb.
Liitunud: Oct 02, 2007 Teateid: 41 Asukoht: Harku vald, Ilmandu
Postitatud: R nov 02, 2012 9:00 am Postita teema:
Tasuta katusealust pakkuda kahjuks ei ole. Kui on väga häda saan pakkuda turvalist kohta lageda taeva all, raha selle eest ei taha. Kokku tuleks vaid leppida periood, mis ajani ta sinna jääb. Kui muru peal koht on ebasobiv, on võimalik saada ka kõvemale pinnasele, kuid see eeldab ühe koorma kruusa või killustiku toomist - praegu see koht madalam ja jääb vihmadega vee alla.
Asukoht Tallinnast ca 12 km, Harku vallas, Ilmandu külas _________________ Pulmaauto teenused vana Volgaga - www.suhtesepp.com
Ajatsoon on EET Eesti talveaeg Mine lehele 1, 2Järgmine
Lehekülg 1, kokku lehekülgi 2
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis
volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest. volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida
kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.