Liitunud: Apr 22, 2014 Teateid: 52 Asukoht: Tallinn, vahel Vääna
Postitatud: T sep 22, 2015 9:14 am Postita teema: Klaasi tihendamiseks sobiv hermeetik
Mure järgmine - Volgale klaas ette panna tarvis. Tihendi vahele hermeetikut kindlasti vaja panna.
Aga millist? Ja kus kohast osta saab?
Olen mitmes autotarvete poes oma murest rääkinud, üldiselt on vastus olnud - võta klaasi liim. Seletan, et vaata - vanasti ei olnud liimiga klaasid. Siis tuleb vastus - siis ei käigi midagi, mu isal oli sigulle mitu ja klaasi panedki niisama ette.
Edasine arutelu on üldiselt viinud selleni, et mina olen loll ja tema teab kõike.
Andres,
Tahaks juba volgaga sõita, aga ilma tagaklaasita on külm ja niiske _________________ Kes palju räägib ei pruugi palju öelda
Postitatud: T sep 22, 2015 10:55 pm Postita teema:
Pöördu murega klaasivahetustega tegeleva ettevõtte poole. Mina astusin nt Autoklaas1 salongi ja sain klaasikiti küsimise peale täitsa õige tuubi omale.
Postitatud: K sep 23, 2015 4:53 am Postita teema:
Mina kasutasin Würthist ostetud musta liim-hermeetikut ( tuubil oli vist kiri liim+tihendusmass). Lased seda peale klaasi paigaldamist silikoonipüstoliga tihendi ja kere, ning tihendi ja klaasi vahele. Kui lasta kere ja klaasi vahele, siis soovitaks eelnevalt kerele panna aknateip, sest liigset massi on kleepuvuse tõttu raske värvilt eemaldada. Teip eemalda koheselt, st kui mass on veel vedel. Juhul kui peale klaasi paigaldamist on jäänud suuremaid pragusid, seda eriti nurkades, siis saab sellega ka need täita, sest peale kuivamist ( sõltuvalt temperatuurist 12-24 tundi) on ta tihendikummiga välimuselt ja omadustelt analoogne ja jääb täiesti märkamatuks.
Postitatud: R sep 25, 2015 11:18 pm Postita teema:
Volgal ei liimita esi/tagaklaasi tihendi külge, vaid tihendatakse mittekõvastuva mastiksiga. Aastal 1976 soovitati sellekohases kirjanduses mastiksit У-20A, kaasaegsete mastiksite kohta saad kindlasti infot klaasivahetustöökojast.
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis
volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest. volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida
kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.