Töödega olen siis jõudnud nii kaugele, et puhtaks on saanud vasak põllenurk, õhuvõtmise avadega detail, mille täpne nimi ei meenu momendil.
Samas on kindel vanaraua kanditaat esipõll, mille vasak nurk/külg on tugevalt deformeerunud ja hiljem üritatud seda väljapeksta.
Tagumine põll pole ka eriti parem, tuleb Sm.Gazikuga nõu pidada, mis selle detaili saatus saab olema.
Siiani on vanarauaks/taasatmise kõlbmatuks tunnistatud järgnevad detailid:4 ust, tagaluuk, vasak esitiib.
ootan huviga juba, mis sealt tagatiibade värvikihi alt välja tuleb
Niis siis vahepeal on progressi olnud: tagumine plekk, mis läheb stange alla ning esipõll osutsid utiilseteks.
Vasak tagatiib on nüüdseks puhtaks tehtud kasutasin vahelduva eduga nii
Motibi värvieemaldajat, liivapaberit kui kuumapuhurit.
Selgus, et tagatiival on 3 suuremta mõlki, minu hirm osutus siigi tõeks, kuid saan ennast siisgi sellega rõõmustada,et plekk ise on roostevaba.
Krunditud on: põllenurgad, 5 salongi detaili. Järgmine värvimine on planeeritud tulevasele reedele.
Postitatud: K okt 29, 2008 12:47 pm Postita teema:
Hetkel küll seisab. Esile on kerkinud parem GAZ 24 1982, mis palju paremas konditsioonis (loe: originaal osasid rohkem alles) ega vaja enam värvimist ega muud sellist.
Ennem kui oma praeguse projekti maha kanna pean veenudma, kas
uus auto on ikka parem ning mis konkreetselt puudus on.
Selle projektiga on probleemiks raha ja ajapuudus, ise enesest midagi võimatut ei ole aga kui mul hiljuti värvija alt ära hüppas muutis see olukorda üsna nutuseks.
Panen ühe pildi üles küljes,mis on lõpetatud.
Vaatasin teise volga üle ja pidin pettuma, sest kere osutus täielikuks maksavorstiks ja lisaks olid tiivaääred vaid pahtli ja rooste tuuning. Ja makroflex oli ka karpides. Ühesõnaga üsna kola seestpoolt.
hetkel teen ettevalmistusi liivapritsi töödega alustamiseks. Juppide osas on ka olukord paranenud, tänu Sm.Gazikule .
halb on see,et garaa¸i katus laseb nagu kurn vett suure vihmaga läbi
Üritan edasi teha saatuse ja olude kiuste.
Panin ühe foto ka proovi tööst liivapritis kambris , kus juures selle detaili siseküljel oli markeering 33
Pesin ära ka auto originaal laepolstri, õnnetus suurem kõnts maha saada aga mõnikoht tuleb ehk uuesti teha, pildid ilmuvad lähiajal.
Tänu tuttaval õnnestub mul hankida Volga ülestõstnise rauad, et saaksin eemldada paagi, kardaani ja käigukasti + vanapiduritoru ja väljalaske torustiku. Millal see saab juhtuma ma ei tea aga kui see teoks saab ilmuvad mul galeriise vastavad pildid.
Mis puudutab kere puhastamist, siis nüüd kus tagaosa on tehtud tuleb hakata tegelema ukse vahedega, värv on seal üsna kinni aga see polegi probleem vaid palju olulisem on leida õige tööriist!
Postitatud: L dets 06, 2008 4:14 pm Postita teema:
Otsustan siis järjekordeslt foorumi rahvast kursis hoida toimuvaga,
senine tööprogress on näha fotodel, soovitan ka vanadega võrrelda.
Mis tehtud?: peamiselt kontsentreerisin probleemseltele kohtadele, millega varem oli raskusi.
Foto töövahenditest, mis ma kasutan:
http://www.pica.ee/pilt/117683
Kommentaariks:
Motib Paint remover: töötab väga efektiivselt aga koht tahab palju "leotada" siis tuleb värv kergelt lahti.Toime ja reaktsioon 3-5 min jooksul. Soovitan kohe värvi maha lükata kui ära kuivab jääb vana värv veel hullemini kinni.
Solmaster: sain Sm.Gaziku käest väga efektiivne, muide ei aja ka kere roostema, Motibi oma soodustab vähesel määral roostetamist.
http://www.pica.ee/pilt/117684 tõestus selle vahendi efektiivsusest.
Tööriistad: ostetud uus pahtlilabidas ja traathair ning vanad vahendid veel lisaks, korraga ei kasuta kõiki aga vastavalt vajadusele.
juttu oli ka pestud laepolstrist siin fotod
http://www.pica.ee/pilt/115512 http://www.pica.ee/pilt/115513
Tulemus polnud päris see, mis oleks tahtnud, sest miskid tõrva tükid jäid polstri külge ja neid näpuga eemalda üritades läks koht veel hullemaks, teisel fotol juhus sihuke reaktisoon? Millest see tingitud on ma ei tea.
Võimalik,et tuleb veel ükskord läbi pesta.Kellel on soovitusi,et kuidas ja mismood andku julgelt teada.
Postitatud: N dets 11, 2008 9:30 pm Postita teema:
Eilne töö: sain ühe uksevahe suure vaevaga puhtaks, jama on selles,et värvieemaldaja hakkab lõppema ja vaja oleks uus purk muretseda muidu sellel kuul seda eeltööde värki ära ei lõpeta.
Selgus fakt,et Küljekarp on täiesti tehaseoriginaal, ime, ma ei oska seda seletada.
http://www.pica.ee/pilt/119605
Ukse vahe
http://www.pica.ee/pilt/119604
Viimati muutis Zaparov (R dets 12, 2008 8:33 am), kokku muudetud 2 korda
Liitunud: Nov 08, 2004 Teateid: 2784 Asukoht: Telliskivi, Viimsi
Postitatud: N dets 11, 2008 11:22 pm Postita teema:
Minu teada nendele pildisaitidele ei saagi otse linkida. Tuleks nad enne laadida mingisse muusse keskkonda (kasvõi volga.ee) ja siis saab [img] kasutades otse nähtava pildina linkida.
Postitatud: R dets 12, 2008 8:33 am Postita teema:
Tänud Sm.Tihhonov ja Volgaomanik sain nüüd asja selgeks, aga ehk oskate soovitada ka miskit programmi millega pildid viia vastavusse volga.ee kehtestatud mõõtmetega piltidele!
Postitatud: L dets 13, 2008 2:35 pm Postita teema:
Progressi jätkuks, täna siis sai lõpetatud vasakupoole uksevahed, küljekarbi peal on aga nagu võis arvata miskit nitropahtlit pandud.
Siit küsimus kas on mõtet kogu seda pahtlit sealt maha nühkida või mitte?
Edaspidi jätkuvad tööd tagaosas ja siis paremaküljega.
Kõige problemaatilisem on ilmselt kapotialune, kus vana õli ja ära kivistunud tolmu on prasjagu.
Liitunud: Nov 08, 2004 Teateid: 2784 Asukoht: Telliskivi, Viimsi
Postitatud: L dets 13, 2008 8:40 pm Postita teema:
Tundub, et karp on päris rämedalt lömmi sõidetud ja pahtilga täidetud. Kui see maha kraapida, saaksid karbi nn. spotteriga sirgeks tõmata. Muidu pead uuesti pahtliga täitma. Ent see ei taha kindlasti poolenisti roostes pinna peale kinni jääda. Seega - jah, sa pead selle puhtaks kraapima. Nõme töö muidugi.
Mina ise lähen seda teed, et seal kus ma olen veendunud, et värvi all on korralik plekk, sealt ma vana värvi ei eemalda. See töö saab tehtud vaid probleemsematelt kohtadelt. Enda viimasel projektil eemaldasime värvi ainult uste alumisest servast. Ülevalt jäi vana värv alla.
Pilte soovitan kasutada maksimaalselt 600x450 pix, sest siis avaneb foorumi leht kiiremini ja pildid on kogu laiuses korraga igalt (ka väiksema laptopi) ekraanilt nähtavad. Mina ise salvestan suure pildi ja väikse pildi eraldi ning muudan 300x225 pix pildi lingiks, mis avab suurema pildi. Veidi rohkem jama, kuid teema on paremini jälgitav ja avaneb kiiresti.
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis
volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest. volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida
kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.