Volgaklubi kodu Forums-viewtopic-Uksetäkked "ise tulevad"
Kodu
Foorum
Galerii
Kontakt
Kuuluta

· Avalehele
· Klubi tutvustus
· Liikmete nimekiri
· Ürituste kalender
· GAZ Ajalugu
· GAZ Mudelid
· Volgad meedias
· Maailm ja mõnda
· Ümberehitused
· Tehnoabi
· Uudiste arhiiv
· Lingid
· Kasutajate nimekiri
· Foorum

Praegu on, 167 külastaja(d) ja 0 kasutaja(d) kes on praegu portaalis.

Sa oled Anonüümne kasutaja. Sa saad registreerida vabalt vajutades SIIA

Volgaklubi foorum :: Vaata teemat - Uksetäkked "ise tulevad"
Galerii  Laadi pilte serverisseLaadi pilte  OtsiOtsi   ProfiilProfiil   Logi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeidLogi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeid   Logi sisseLogi sisse 

Uksetäkked "ise tulevad"

Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Vaba teema
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Sõnum
Sm. Västrik
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 1151

TeadePostitatud: K sep 09, 2009 5:15 pm    Postita teema: Uksetäkked "ise tulevad" Vasta viitega

Tere,

Mulle oleks validooli tarvis. Ausõna. Püüan rahuneda, sest iga kord, kui ma hobiautoga nina garaa¸ist välja pistan, suudab ta kuidagi mulle TÄIESTI arusaamatul moel leida üles väiksed täkkepoisid ja need enda ustele kutsuda. Ma ei mõista. Pargin kaubanduskeskustes kõige laiematele kohtadele või üldse kõige kaugemasse nurka, kus ühtegi teist autot ei ole, aga poest välja tulles näen, et keegi on ikka kõrvale parkida suutnud ja kindlasti nii lähedale, et ainult kõhtu sisse tõmmates saanuks ta ukse vahelt välja ja sedagi jopelukuga oma auto värvi kriimustades.

Ma ei tea, kas sellisel käitumisel on mingi põhjendus ja kas tegu on järjekordse põhimõttega seeriast: "autod on transpordivahend - elutu ja näotu metallihunnik", millele tõttu näiteks kassiarmastajad oma lemmikuid kapottidele istuma lubavad?! Või on tegemist koduse kasvatuse puudumisega, mis lubab teiste inimeste vara süüdimatult hävitada?! Ei tea.

Mida teha? Kes aitaks nutta? Näib, et siledate külgedega autode vastu on Eesti rahval mingi eriline viha, mis sunnib kõiki siin elavaid inimesi ustega paugutama, kuni kellegi auto enam sile ei ole. Kuu aega suvisel ajal ja ainult valitud ilmadega väljas käimist on autoga ikka selge liig, sest pärast seda oleks tarvis masin jälle üle värvida. Kas see on normaalne?

Endal puudub kahjuks võimalus igal aastal autole kümne tuhande krooni eest "kosmeetilist värviparandust" teha, seega kutsun üles kõiki hobiautode omanikke kasseerima rohkesti raha kõigi käest, kes pealtnäha süütu täkke teise autole tekitavad - pind on ju rikutud ja selle parandamisel peaks lähtuma terve detaili kvaliteetselt värvimise hinnast.

Veelgi enam. Hobiauto omaniku jaoks on emotsionaalne kahju tegelikult palju suurem kui värvimise eest makstav hind. Kui saaks asja lihtsalt korda, siis annaks kohe kellelegi paar tuhat krooni ära, aga ei saa ju, sest värvimiseks tuleb kõik detailid lahti võtta ja kokku panna. See tähendab alati riski täiendavalt lagunenud asjade näol ja lahtivõetud asjad ei saa kunagi sama hästi kokku tagasi, väitku mõned restauraatoritest vanatehnikahuvilised mida iganes. Lisaks sellele käivad iga värvimisega kaasas riskid värvitooni kokkumineku, pinnakvaliteedi ja ülejäänud pindade või salongipolstrite rikkumise näol. Seda loetelu võiks ilmselt pikalt jätkata ja täiendada teisest küljest omaniku ajakulu, rikutud une jms võrra.

Ühesõnaga, head Volgasõbrad ja kõik vanatehnikahuvilised, kes te seda foorumit loete, palun vaatamata sellele, et me kõik seda juba ilmselt niigi teame ja teeme, väga hoolikalt suhtuda ka pealtnäha uuematesse autodesse, mis enda masina kõrval pargivad. Samuti kasvatagem oma lapsi ja teisi lähedasi nii, et mitte kunagi auto uks teise auto külge ei puudutaks. Aga mis peamine - kui keegi näeb pealt juhtumit, mille käigus mõni auto nõndamoodi parklas viga saab, siis ei tohiks silma kinni pigistada, vaid minu meelest peaks teise auto omanik saama õiglast kompensatsiooni ka siis, kui ta ise parasjagu ära juhtus olema. Seda mitte niivõrd omanikule hea unerahu tagamiseks, vaid ennekõike kasvatusliku aspektina hooletult käitunud kodaniku harimiseks.

Sai südamelt ära öeldud ja ongi kergem.

Aitäh ja parimate soovidega,

Sm. Västrik
Sm Mirski
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 1211

TeadePostitatud: N sep 10, 2009 9:15 am    Postita teema: Vasta viitega

Jah, kui näete kedagi parklas teise autot mõlkimas, siis tehke näpuga häbi-häbi ja jääge koos mõlgitud auto omanikku ootama. Et vahepeal igav ei hakkaks võib ajaviiteks ka käte ja jalgadega vehkida, "kino " teha, kõva häälega rääkida ja hüpelda niisama ringi. Maskeerida ennast ja teisi verega. Ning hiljem juba korrakaitsjate või meedikute kontrolli all (kuidas juhtub) korralikult lõõgastuda.

Lugeja foto postimehe artiklist
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge MSN Messenger
MTJ juhataja
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 492

TeadePostitatud: R sep 11, 2009 10:56 am    Postita teema: Vasta viitega

Probleem on vana ja oleme kõik selle läbi kannatanud kas siis ihkase uue limusiiniga või hingega taastatud vanasõidukiga. Siinkohal minupoolsed ettepanekud olukorra talumiseks:
1. Üks õige alfa-isane ei pargi oma autot kuskile nurga taha või parkla kõige kaugemasse soppi vaid ainult paraadtrepi ette, soovitavalt veel keelumärgi piirkonda. Parklate taganurgas hoiavad oma autosid need koduperenaised, kes hästi ei oska manööverdada ja vajavad rohkem ruumi, aga ka need kelle auto on nii romu, et sellega ei julgeta esiridadesse trügida, sest järsku mõni tuttav satub nägema.
2. Teise lahenduse laenan kaasfoorumlaselt Väravamehaanikult, kes korduvalt toonitab, et vanasõiduk ei ole vaese inimese mänguasi. Jätkem vanasõidukid siniverelistele, kel on jaksu pidada oma autobaasi! Näljarotid kogugu ainult kraam kokku ja toogu see härradele Kurtna laadale.
3. Nõuka ajal ei õnnestunud meil isegi ostuloaga kauplusest mõlkideta autot saada. Kui hästi maksid võisid saada moekama värvitooniga ja vähem silmatorkavate defektidega. Nende autode renoveerimisel soovitaksin tellida maalrilt allahindlust , et jätaks väiksed krõmmid kittimata. Tulemus näeb palju ehedam välja.
4. Just silmitsesin uut maasturit massiivsete astmelaudadega - ainult teise kõrge maasturi uks pääseb seda krõmmima. tuunigem oma sõidukid ka laiade lävekarbilaienditega!
Mõnusat suvelõppu ja ohutut kulgemist Volgaga!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
Sohver
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 113

TeadePostitatud: L sep 12, 2009 11:10 pm    Postita teema: Vasta viitega

Mingis mõttes on sul õigus, kuid siiski mina võtaks asja kokku natuke teisiti:
Väike lugu ette, mis kaudselt on seotud rohelise Volga tegemistega.
Nimelt nii umbes kuuaega tagasi hakkasin oma igapävaautoga ostukeskuse eest ära sõitma, kui nägin et üks auto tahab parkida minu kõrvale ja kuna ta takistas minu manöövrit välja saamiseks parkimiskohast siis jäin paigale. Parkida sooviv auto hakkas sõna otseses mõttes rammima minu kõrval olevalt autot. Mõlemad autod olid plast stangedega ja "suuri vigastusi ei tekkinud". Kuid, mis puutub asi minusse? Sellel hetkel kui parkija oli suutnud oma auto paika saada hakkasin mina liikuma ja siis millegi pärast tundisn et kingi "kõmm" käis vastu tagumist toritiiba ja "mingi läbi imeliku kokkusatuumuse" oli see sama autojuht, kes äsja parkis oma auto koos lisa kriimudega. Siinkohal lõpetan selle loo kuna see pole veel lõppu leidnud, kuid alguse juurde tagasi...

Ole nii alfa-isane kui tahad ja olgu sul kui suurte rehvi tollidega masin, kui tahes, kuid ajumaht jääb meil kõigil ikkagi nii suureks kui ta on.
Olen mõtelnud ka niipidi, et mis saab kord sellest autost millega täna igapäva sõite teen (Seat Alta XL) ja kui aus olla siis mul on ka endal häbi- rohkem plastikut on ainult Peugeotis.
Nii, et Mina pargin alati oma igapäeva sõiduauto nii letti kui saab ja Volga nii kaugele kui vähegi võimalik eesmärgiga mitte teistele ette jääda. Siiani on see õnnestunud, kuid äkki on tõesti asi värvis beez vs. roheline
Sm.Tihhonov
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 2784

TeadePostitatud: P sep 13, 2009 9:31 pm    Postita teema: Vasta viitega

Mina taandaks sm Västriku probleemi mingi inimese "aura" tasandile. Kogu probleem on meie peas ja meil on omadus endale ise häda kaela kutsuda. Kui ülevaatuseta autoga liigelda, ise probleemist teadlik ja paaniliselt politseid karta, jääd kindlasti vahele ka. Kui sa ei teagi, et autol ülevaatust pole, võid niimoodi paar kuud sõita. Kui sa kardad paaniliselt last üksi kodust välja lasta, saab ta kindlasti viimaks ka suurte poiste käest tappa või jääb auto alla. Teised lapsed möllavad pidevalt tänaval ja midagi ei juhtu.

Minul on mitu autot. Osasid neist püüan korras hoida, teistega väga ei pinguta. Minu piske VW Golf oli alles hiljuti päris uus ja nii ma püüdsin teda kõigest hingest ka sellisena hoida. Täna on ta üleni iluvigu täis. Pargin kaugele, sõidan korralikult, kuid teised sõidavad või koksavad ikka pihta. Niisamuti on mul üks must Mercedes. Temaga sõidan harva. Sellepärast sõidangi harva, et iga sõiduga saab ta kivitäkke klaasi, tekivad kriimud kapotile, katusele, sõidab keegi tagant sisse, jookseb joodik vastu esitiiba või ajab keegi shokolaadi pleki istmele. Jube häving. Ei tahagi enam sõita, sest kogu ühiskond näib sellele autole vastu olevat.

Aga kontrastiks meie kastiga Volga. Tema on suur ja kole ning keegi ei puudu teda. Kui Mercedese kriibib iga juhuslik oksake, siis kastiga Volgaga olen mitu korda otse läbi võpsiku sõitnud, et suvilas maja ette saada. Ikka näeb ta hea välja. Ta seisab ehitusplatsidel ja käib igasugustes koledates kohtades, kuid kuna endal on asjast suht kama (ikkagi majandusauto), ei jää see auto ka teistele ette. Ka tööl vaatan, et rendiautod (töötan rendifirmas) sõidavad tihti 50000km ilma ühegi kriimuta ja parkla mõlgita. Kuid enda hoitud ja armastatud VW on 25000km järel juba paras roop.

Sõbrad, kui me oskaks oma autosse ka nii pohuistlikult suhtuda kui need kes teiste autosid hävitavad, siis ilmselt oleks kõik OK.
Väravamehaanik
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 413

TeadePostitatud: E sep 14, 2009 12:43 pm    Postita teema: Vasta viitega

Minul oli kunagi üks ütlemata ilus ja peaaegu tehasest väljunud Moskvich IZ 412 aastast 1971. Hoidsin seda igati ilusasti ja vihmase ilmaga ei sõitnud, sest pagazniku siseküljel olev värvi koodi lipakas oleks võinud õhuniiskust saada ja valgest lateksist originaalpolster oleks võinud kergesti määrduda.
Ühel ilusal päeval sõitsin sellega aga Vinni-Pajustisse, kogu universumi mõistes siis parkla tagumisse serva. Ja seal jooksis üks ketsidega maakas keset päeva sellest autost üle, vajutades pagassi ja katuse mõlki.

Peale seda seika, kleepisin auto Uno Aava rallika replikaks ja siis sai välja mõeldud Uunikute Talveralli, kust omakorda sai ideid Mosseliiga ja nii edasi. Suure rallimise käigus ei tulnud sellele autole ühtegi kriimu ja hetkel ootab paremas peres musealiseerimist.

Ehk on ka sm Västriku karmavõlg uksetäkete osas millegi suurema alguseks.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
Sm Pukspuu
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 95

TeadePostitatud: K nov 04, 2009 2:03 pm    Postita teema: Vasta viitega

Ma arvan, et seda fenomeni saab seletada magnetvälja teooria abil. Nimelt, vastandid tõmbuvad. Hoolsa omaniku ilus auto lihtsalt tõmbab täkkeid ja vigastusi ligi. Samas ront autost tõukub ühiskonna viha ilusa ja läikiva vastu.

Sm Pukspuu
kah närvidega
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Reasta teated eelmise järgi:   
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Vaba teema Ajatsoon on EET Eesti talveaeg
Lehekülg 1, kokku lehekülgi 1

Hüppa:  
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis
Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis
Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis
Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis
Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis

volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.

Forums ©
Copyright © by Volgaklubi koduleht 2004
Kõik õigused reserveeritud