Volgaklubi kodu
Kodu
Foorum
Galerii
Kontakt
Kuuluta

· Avalehele
· Klubi tutvustus
· Liikmete nimekiri
· Ürituste kalender
· GAZ Ajalugu
· GAZ Mudelid
· Volgad meedias
· Maailm ja mõnda
· Ümberehitused
· Tehnoabi
· Uudiste arhiiv
· Lingid
· Kasutajate nimekiri
· Foorum

Praegu on, 507 külastaja(d) ja 0 kasutaja(d) kes on praegu portaalis.

Sa oled Anonüümne kasutaja. Sa saad registreerida vabalt vajutades SIIA

Volgaklubi foorum :: Vaata teemat - GAZ 21R 1969
Galerii  Laadi pilte serverisseLaadi pilte  OtsiOtsi   ProfiilProfiil   Logi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeidLogi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeid   Logi sisseLogi sisse 

GAZ 21R 1969
Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Sõnum
Marko 01ZEI
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 235

TeadePostitatud: E veeb 14, 2011 8:55 pm    Postita teema: GAZ 21R 1969 Vasta viitega

Peale paari tiiru vanaisa täitsa sõidukorras Volgaga (1961, GAZ 21) tuli mõte osta veel üks uhke leedi - GAZ 21. 1. seeriad olid hirmsad raamid, seega langes valik 3. seeriale, mis peale vaadates tundus, et vajab natuke putitamist. Siin pildid toomisest ja juba agarast demonteerimisest. Pildile on näha ka sõber-Volga-huviline Tom (kellel endal sel hetkel veel Volgat ei olnud).

Järg coming soon!
http://live.hot.ee/gallery/show_image?id=2035355
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
Marko 01ZEI
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: K veeb 16, 2011 7:35 pm    Postita teema: Vasta viitega

Tagasi üles
Marko 01ZEI
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: K veeb 16, 2011 9:56 pm    Postita teema: Vasta viitega

Marko 01ZEI kirjutas:

Nagu pildil näha ei ole vana Volga ehitus nii roosiline. Ära tuleb visata mõlemad esiuksed, kapot, vasak lanseron ja kogu ülejäänud esiotsa detailid.
Tagasi üles
MTJ juhataja
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 495

TeadePostitatud: K veeb 16, 2011 10:26 pm    Postita teema: Vasta viitega

Julge hundi rind on rasvane! Tore näha, et jälle üks mees on võtnud auto sisse piilumise tõsiselt käsile. Jõudu ja visadust sulle!
Tagasi üles
Marko 01ZEI
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: P veeb 20, 2011 9:20 pm    Postita teema: Vasta viitega

Lisaks tuleb kuulutada kõlbmatuks vasak tagauks, kuna selgus, et eelmised meistrid võtsid mõlke välja pahtliga ca 12-15mm kihti ja kohati ilmus välja läbiv rooste. Ka pagasiluugiga võib kaugust visata, eelmised avariid on jätnud suuri mälestusi.
Talv on tunginud ka garaa¸i, sooja ainult +2c, kui puhurit ei pane.
Tagasi üles
Marko 01ZEI
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: T veeb 22, 2011 8:45 pm    Postita teema: Vasta viitega

http://live.hot.ee/gallery/show_image?id=2035355

Siin mõned pildid töökäigust.
Tagasi üles
MTJ juhataja
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: N veeb 24, 2011 9:21 pm    Postita teema: Vasta viitega

Kui ma nüüd ikka õigesti pildi pealt aru sain, siis tagapaneeli taastasid sa siledana, ilma ehisvaltsita. Selle teo eest võiks sulle vitsa anda. Sikemasinaga läks mul endal selle tegemine lipsti.
Tagasi üles
Marko 01ZEI
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: R veeb 25, 2011 7:44 pm    Postita teema: Vasta viitega

MTJ juhataja kirjutas:
Kui ma nüüd ikka õigesti pildi pealt aru sain, siis tagapaneeli taastasid sa siledana, ilma ehisvaltsita. Selle teo eest võiks sulle vitsa anda. Sikemasinaga läks mul endal selle tegemine lipsti.

Nägemine on korras, oli võimalus vana plekk paika jätta ja pahteldada augud kinni või uus plekk ilma ehisvaltsita teha. Aitäh abi pakkumast, kui see tegemine nii lipsti läheb, siis soovin tagumise stange alumise pleki tegemisel sikelmasinat kasutada.
Tagasi üles
MTJ juhataja
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: E veeb 28, 2011 8:45 pm    Postita teema: Vasta viitega

Mina kirjutan oma päevikut mitte ainult endale, vaid ka teistele õpetuseks (või siis parastamiseks). Kuskil 2009. a. olen kirjutanud just selle tagapaneeli taastamise kohta: "Kuigi olen juba tükk aega tegelenud värvimisega, siis olid mul kirsina tordi peale jäänud taastamata tagapaneelis olevad väikesed augud. Just päris poripõlle kohal oleva viigi peal. Seest ega pealt keevitada ei saanud, aga valgus kumas läbi. Tegelikult olin talvest saadik pead murdnud, kuidas seda korrektselt teostada. Autorestauraator soovitas poripõlle keevispunktid lahti puurida, et saada juurdepääs hävinenud paneelile. Seda teed pidasin liiga töömahukaks. Aja jooksul olin ennast selleks tööks varustanud ühe doonorauto tagumikuga ja päris tutika tagapaneeliga. Uuest paneelist tükki lõigata nagu ei raatsinud, sest mul ootab veel mõni Volga taastamist. Doonorit kasutades oleksin saanud säilitada kas paneeli või poripõlle ja midagi oleks jäänud puudu.
Hommik on õhutust targem! Hommikul tööd alustades sain äkki aru, et poripõlle võib paneeli küljest rahumeeli punktkeevituste kohalt läbilõigata ja samast kohast hiljem jälle tagasi keevitada. Nüüd avanesid tagapaneel ja raami põiktala oma viletsuses. Hävinud viigi tekitamiseks asendustüki sisse tuli jälle riistakambrist välja otsida sikemasin ja valtsrullid. Probleem oli tegelikult minu kui algaja jaoks veidi keerukam, sest tagapaneeli valtsitud soone profiil ei olegi sümmeetriline. Õnn oli seekord leidund tee MTJi õuele ja rullide komplektist õnnestus leida just sobiv paar ja vaherõngad, millega asendustükk valmis valtsida. Kukkus välja täpselt nagu rusikas silmaauku. Olen korduvalt näinud selliseid Volgasid, millel tagapaneel on näotult keevitatud või lihtsalt pahtlite ja hermeetikutega taastatud. Kui neid GAZ-21 taastajaid oleks rohkem, siis võiks MTJ neid ribasid nüüd lausa väikeseeriana valmistada. "

Siit siis ka minu vastus, et kui sa oleksid lõiganud tagumise poripleki nende punktkeevituste kohalt maha, oleksid saanud sellele pärast paneeli paikamist edukalt uue serva keevitada. Päris uue pleki tegemine ei lähe enam lipsti. Peterburis küll müüakse 100¤ eest üsna robustselt valmistatud tükke, millel puudub see laiem viik. Seda doonori tagumikku võin sulle näidiseks laenata.
Tagasi üles
Marko 01ZEI
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: T mär 01, 2011 12:15 am    Postita teema: Vasta viitega

Selle poripleki sain kere küljest kätte ilusti kuna seda hoidsid kinni mõned
üksikud punktkeevituse kohad. See tagapaneel oli õhuke nagu ajaleht .
Kas Peterburi tükki kood on 474 hind 3500 rbli ?
Selliseid tükke millel puudub see laiem viik olen saanud doonor autode
küljest. Ise arvasin, et 1+2 seerial oligi see plekk sile ja 3 seeria on viigiga ?
Tagasi üles
Marko 01ZEI
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: E mär 07, 2011 8:47 pm    Postita teema: Vasta viitega

Siin on ka pilt tagaosa kruntimisest kuna keevitus ja lõikamise töö hakkas juba igavaks muutuma.
Tagasi üles
Marko 01ZEI
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: P mär 27, 2011 5:25 pm    Postita teema: Vasta viitega

Kõvera katuse sirgeks pahteldamine on väga visa ja aeganõudev töö. Rahuldava tulemuse saamiseks on kulunud umbes 2 nädalat pahteltamist lihvimist pahteldamist jne. Pahtli kulu ligi 1,5 kg.

Tagasi üles
Marko 01ZEI
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: P mär 27, 2011 5:32 pm    Postita teema: Vasta viitega

nüüd on ka värv peale tulistatud ja naiivne oli oodata, et enam pahteldama ei pea Very Happy

Tagasi üles
MTJ juhataja
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: P mär 27, 2011 9:44 pm    Postita teema: Vasta viitega

Marko 01ZEI kirjutas:
nüüd on ka värv peale tulistatud ja naiivne oli oodata, et enam pahteldama ei pea

Tubli poiss! Kuskilt ei loe ma välja, kas sa ka pritspahtlit või täitekrunti alla panid?
Tagasi üles
kaldi
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 476

TeadePostitatud: P apr 03, 2011 3:22 pm    Postita teema: Vasta viitega

Külastasin töökoda. Marko on vahepeal tublisti tööd teinud. Auto on üleni värvitud ja osaliselt ka keredetailid kokku kruvitud. Eks mõni koht vajab veel ülepahteldamist ja värviparandusi. Aga ju ta ise kirjutab ning pildistab.
Tähtis on, et meelsus jätkuks ja juppidest puudust ei tule.
Põruta edasi.
Reasta teated eelmise järgi:   
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod Ajatsoon on EET Eesti talveaeg
Mine lehele 1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Lehekülg 1, kokku lehekülgi 5

Hüppa:  
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis
Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis
Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis
Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis
Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis

volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest ja ei salli silmaotsaski ebaviisaka, solvava või terroristliku sisu esitamist.
volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.
Foorumi kasutustingimused, sh keelatud sisu kaebuste lahendamise mehhanismid (EL määrus 2021/784) leiad siit: Kasutustingimused

Forums ©
Copyright © by Volgaklubi koduleht 2004
Kõik õigused reserveeritud