Volgaklubi kodu
Kodu
Foorum
Galerii
Kontakt
Kuuluta

· Avalehele
· Klubi tutvustus
· Liikmete nimekiri
· Ürituste kalender
· GAZ Ajalugu
· GAZ Mudelid
· Volgad meedias
· Maailm ja mõnda
· Ümberehitused
· Tehnoabi
· Uudiste arhiiv
· Lingid
· Kasutajate nimekiri
· Foorum

Praegu on, 523 külastaja(d) ja 0 kasutaja(d) kes on praegu portaalis.

Sa oled Anonüümne kasutaja. Sa saad registreerida vabalt vajutades SIIA

Volgaklubi foorum :: Vaata teemat - Gaz 24 -01 1981
Galerii  Laadi pilte serverisseLaadi pilte  OtsiOtsi   ProfiilProfiil   Logi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeidLogi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeid   Logi sisseLogi sisse 

Gaz 24 -01 1981
Mine lehele Eelmine  1, 2

Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Sõnum
Velts
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 97

TeadePostitatud: T dets 02, 2008 6:46 pm    Postita teema: Vasta viitega

Käisin kah seda autot vaatamas ja on ikka krdi ilus küll,lausa kadedaks tegi.Küll minugi Volga sama kaugele jõuab Wink
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri MSN Messenger
Sohver
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 113

TeadePostitatud: T dets 02, 2008 8:28 pm    Postita teema: Vasta viitega

Väike parandus Tõnule, et tegu oli siis 28.11.2008- ga mitte 30.11.2008- ga.

Selle lingi all on siis väike tagasivaade värvimis saagale, kuupäevade kaupa kui käisin autot vaatamas.
http://nagi.ee/photos/Mossevend/sets/136073/

Päris rahul ma muidugi ei ole kuna puudu on veel ikkagi karbiliistud, kuid küll ma need ka kusagilt saan. Õigemini on liistud olemas (vanad), kuid pole klambreid millega kinni panna. Olen ka targrmate käest kuulnud, et mis sa nende klambritega jamad pane kahepoolset teipi ja töötab ka. Kui kevadeks ei leia paremat lahendust, eks siis tuleb arvatavasti ka seda teed minna kuid seni ajan veel oma "jonni", ehk õnnestub isegi uued liistud kuagilt leida kuna vanad on suht mõlkis ja kõverad.

Järgmised, tegemised mis ees ootavad on seotud süütesüsteemiga, kuna tundub, et seal on mingi kala sees. Nimelt kui auto niiskust saab siis ei lähe käima.
Samas on vahel tunne, et mootoril üks silinder ei tööta. Muidugi on küünlad ja ka küünla juhtmed vanad ning vajaksid vahetamist, eks näeb kas nende osade vahetus annab tulemust. Sm. Gazik soovitas ka mootori poldid üle vaadata, et pidi olema suht tavaline, et peale mootori kappremonti, mis toimus 2002 sügis ning peale seda on autoga sõidetud kõige rokem 1000 km võib olla selline asi, et mõni polt ei ole korralikult kinni ning tekib vastusurve ja silnder ei ületa seda jõudu. Eks näeb, mis sellest saab.

Aitäh Velts, eks sinu auto tuleb ikka ilusam kuna heledam värv ju paistab ilusam, kuid jah, eks ilu on vataja silmades.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
Janovits
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 142

TeadePostitatud: K dets 03, 2008 9:23 am    Postita teema: Vasta viitega

Ei kujuta ette kuidas kahepoolse teibiga neid liiste kinnitada.Arvan,et kuhugile pole kadunud nn."ämblikud",millega olid kinnitatud Gaz tüüpi veoautodel laepapid (polstrid) ja veel mõned asjad.Mõne vana kasutu Gaz veoka küljest leiad neid kindlasti.Kui need olemas siis tee parajad õhemast plekist tükikesed,mis mahuvad liistu tagakülje sisse,puuri auk ,torka ämbilk sellest läbi ja paigalda liist küljekarbile.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
Sm. Västrik
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 1205

TeadePostitatud: K dets 03, 2008 9:28 am    Postita teema: Vasta viitega

Karbiliistude osas on kahepoolne teip ajutine lahendus, kuna erinevate kogemuste põhjal kipub pikapeale lahti tulema. Võibolla on see ainult minu ettekujutus, aga mäletan, et Sm.Tihhonov vist soovitas mul enda auto karbiliistud klaasiliimiga kinnitada. Järgisin seltsimehe juhtnööre ja siiani (2 hooaega) on liistud väga kõvasti kinni. Klaasiliim on ka kuivanuna piisavalt elastne, samas väga väga kõva. Pealegi on liist seest tühi ja liim täidab tühjuse võrreldes teibiga tunduvalt paremini.

Augu ja klambri kahjuks räägib alati rooste, kuigi see saaks originaal, eksole.

Västrik
gazik
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 1329

TeadePostitatud: K dets 03, 2008 10:20 am    Postita teema: Vasta viitega

Sm.Tihhonoviga oli see lugu, et neid papiklambreid soovitasin minagi tal kasutada, aga ta ei tahtnud värskelt värvitud autole minuteada auke enam karpi puurida.
Minu algne soovitus oli talle tegelikult selline toode nagu LIM-O-TÄT, Bostikult. See on laiadele vuukidele sobiv kiirliim, mis jääb elastne. On veekindel ja nakkub kõigega. Ise kasutanud aastaid nii ehitusel kui autode juures.
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Janovits
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 142

TeadePostitatud: K dets 03, 2008 10:39 am    Postita teema: Vasta viitega

Loomulikult sobib minu eelpool pakutud metoodika autole ,millel karpides augud olemas ja puudu ainult klambrid.
Ise püüan liistud kinnitada ka mingi liimiga.
P.S enda kunagisel 24-l täitsin liistu tühimiku kõige ehtsama tavotiga(muide väga vee -ja niiskuskindel).

Viimati muudetud Janovits poolt (K dets 03, 2008 10:39 am), kokku muudetud 1 korda
Tagasi üles
Sohver
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: K dets 03, 2008 10:39 am    Postita teema: Vasta viitega

Jah, originaal ei ole enam nagunii kuna lasin üle värvida ja ka vahetusse läks üks esimene tiib, kuid see selleks.
Klaasiliimist olen ka kuulnud ning eile millegipärast ei tulnud see meelde kui kirja kirjutasin.

Aitäh nõuannete eest.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
Sm.Tihhonov
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 2787

TeadePostitatud: K dets 03, 2008 11:22 pm    Postita teema: Vasta viitega

Jaa, kahepoolne teip on tõesti ajutine lahendus. Mina ei leidnudki ühte karbiliistu juppi enam üles, mis kahepoolse teibiga kinnitatud oli. Aga klaasiliim on hea. Muidugi seni kuni neid asju pole vaja enam kunagi uuesti ära võtta.
Tagasi üles
diesel
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 101

TeadePostitatud: N dets 04, 2008 9:15 am    Postita teema: Vasta viitega

well, teibil ja teibil on vahetevahel ka vahe vahel.
ma tahaks näha, mismoodi saab mingi liistu ää kiskuda kui see on pandud näiteks kasvõi seukse keskpärase teibiga, mille tõmbetugevus on 7 kg ruutsentimeetri kohta.
vabandan ot pärast.
Tagasi üles
Sohver
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: P apr 19, 2009 3:33 pm    Postita teema: Vasta viitega

Nii. Viimasest postitusest on suht palju möödas, kuid ega midagi väga erilist pole ka vahepeal juhtunud ning natuke sai auto teemat arendatud ka tehnoabi all: http://www.volga.ee/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=2714 kus siis põhirõhk oli põranda katte vahetusel. Tänaseks on see teema ühelpool st uus kate paigas. Ega ma täiesti rahul ei ole kuna mõne kohapealt jäi halvasti aga ehk teised ei näe Embarassed ja kui näevad ehk siis ei ütle mulle. Samas positiivne kriitika on alati teretulnud.

Liistu teema lõpetuseks veel nii palju, et läksin vanaviisi edasi, nagu tehases kunagi külge pandi, st leidsin auto küljest (pagasiruumi ja tagaistmete vahelt) mõned lisaklambrid ja sain liistud tagasi nii, et ära ei tule, liimi ega teipi ei pidanud kasutama.

Täna vahetsin autol ära summuti ja toru osa, mis tuleb peale summutit ja võib öelda, et vaiksem on küll kui ennem vahetust.

Esimest korda see hooaeg sai auto talveunuest äratatud küll juba mitu nädalat tagasi, kuid esimese suurema sõidu tegin täna. Mõningad mured siiski autol ette tulid, õnneks mitte sellised, mis teeäärde oleks jätnud aga ehk oskab keegi soovitada mõnd spetsialisti, kes suudaks autol "paukumise" ära võtta. See väljendub selles, et tühikäigul nagu jätaks mõne löögi vahele ja siis taga summuti juures kuuleb nagu auto "pauguks". Samal ajal mootor väriseb suht palju. Pöördeid tõstes kaob paukumine ära, samuti kui toorest teatud asendis hoida kaob paukumine ja mootori värisemine ära. Need inimesed kellele olen seda rääkinud on öelnud, et süüde võib paigast ära olla. Eks neil võib õigus olla, kuid ise seda ei oska korda seada. Muidugi võib öelda, et mis õige Volga omanik sa oled kui sellise asjaga ka hakkama ei saa aga eks loodangi selle lehe kaudu teadmisi rohkem koguda ja ehk tulevikus ise sarnaseid ja ka keerulisemaid asju korda tegema hakata.

Mõned pildid ka tänasest väljasõidust. Kuna kasutasin erinevaid pildistamise reziime siis ka värvid natuke erinevad piltide peal. Ei tasu arvata, et auto on erinevat värvi erinevatest kohtadest.

Kõige väiksem ei suutnud lõpuni vastu pidada Laughing

Sohver
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: P sep 27, 2009 2:01 pm    Postita teema: Vasta viitega

Mina loen selleks aastaks enda volgasõidud lõppenuks. Muidugi kui läheb nii hästi, et leian mõistliku hinnaga garaazi, kodule lähemale, siis ehk tuleb üks sõit veel Smile
Suurim ettevõtmine oli sellel hooajal autoga sõitmine Tartust Tallinnasse mööda Piibe mnt-d. Sõidu kestvus oli natuke üle 3 tunni ilma vahepeatusteta. Eks selline sõit ikka seljale hakkab natuke kui veel oled harjunud väheke mugavamate autodega igapäevaselt sõitma. Samas loodust ja üldse ümbruskonda jälgida on ideaalne 65-70 km tunnis liigeldes.

Augusti alguses sai ka ülevaatusel käidud ning auto läbis tehnokontrolli probleemideta, kuigi co sisaldus heitgaasides oli tõusnud 3x võrreldes eelmise aastaga. Peamine põhjus võib-olla on see, et sai Laurimetall-i poolt natuke süüdet reguleeritud, muidugi päris 100% ma selles kindel ei ole, samas muud mootori juures tehtud ei saanud. Muidugi karbuss ja düüsid said väikese reguleerimise juures eelnevalt roostest puhastatud. Ülevaataja siiski arvas, et selline segu sobib ideaalselt ning ei tasu rohkem muuta. 2008 ülevaatusel oli co sisaldus 1,2, kuid 2009 oli 3,7. Lubatud on kuni 4,5. Oli muid väikeseid kõrvale kaldeid nagu päevasõidu tulede reguleerimine ja mõned puksid, mis veel vahetust ei vaja kuid võiks hakata mõtlema selle peale jne jne.
Sai osa võetud ka Märjamaa Folgi raames toimunud autode näitusest. Valik oli küll suhteliselt kehva, kuid arvatavasti oli peasüüdlane vihmane ilm. Siiski mõned Gaz tehase autod olid.

Suurima elamuse sellest hooajast jättis kindlasti Haapsalu Nostalgia Päevad, mis toimusid 12.09.2009 Volgasid oli küll võrreldes maanteemuhkudega vähe, kuid tundus, et neil oli mingi oma kokkutulek selle ürituse raames. Poodiumi teise koha hõivas kindlalt Gaz, kuigi väikese mööndusega, nimelt kokku liites Gaz 21 ja 24. Nostalgia Päevadel tundus mulle, et suurimat tähelepanu ei saanud mitte auto vaid see väike laste käru. Selles kärus sai ka endal kunagi sõidetud ja nii palju kui mu vanemad ja vanavanemad mäletavad, siis nad ostsid selle samuti aastal 1981 nagu autogi toodeti. Samas võin ka eksida suurimas tähelepanu äratajas.Kes koera saba ikka tõstab kui mitte ise.

Selle hooajaga tuli laias laastus 800 km, mis iseenesest ei ole üldse suur number, kuid iga sõit oli omamoodi elamus ning meenutamist väärt, nagu õigel Volga omanikul kombeks on. Üks härrasmees, kes oli Haapsalus Gaz 21-ga ütles, et see oli tema selle aasta esimene volgasõit ja arvatavasti jääb ka viimaseks. Äärepealt oleks jätnud ka sinna tulemata, kuna AK ilmaennustus näitas eelmisel õhtul veel Haapsalu kohal vihmasadu, kuid reaalsus järgmisel päeval oli risti vastupidine.

Selle talve suurim ettevõtmine saab tänase seisuga olema seotud lehtvedrudega. Alguses oli plaan need üldse välja vahetada uute vastu, kuid targemate nõu kuulda võttes läheb arvatavasti käiku siiski lehtede pinnimine, õgvendamine või kuidas iganes seda tegevust ei nimetata. Pealeht jääb paika ja ülejäänud lähevad masinasse. Ühe kohana on mainitud Tallinna Trammi- ja Trolliparki, kuid kes täpsemalt soovitas ja kas ka tegelikult seal teha sai kahjuks rääkija ei mäletanud. Siinkohal küsingi, kas keegi on oma Volga lehtvedrusid seal lasknud töödelda või on keegi lasknud seda kusagil mujal teha? Olen igasuguse tagasiside eest tänulik. Ühe soovitusena, vanaisa poolt, on ka tulnud, et tõstaks auto lihtsalt pukkide peale, et lehtvedrud saavad "puhkust" ka sedasi. Mingi sisetunne samas ütleb EI, kuigi jah väidetavalt seisis auto ennemuistsel ajal igal talvel pukkide peal, ka esiosa. Kuigi selleks ajaks kui lehed alt läinud peab nagunii pukkide peal seisma.
Sm. Tihhonoviga sai ka väikest vahetust tehtud ja nüüd on plaan auto värvimise käigus viga saanud liistud, ära vahetada. Plaan on ka igat sorti tulede osas, kuid neid juppe ei ole veel endale soetanud ja ei tea kas üldse leiangi neid endale mõistliku hinnaga. Interneti oksjonite keskkonnas neid ikka liigub kuid hinnad tunduvad veel kõrged, kuid äkki tõesti on see ainult minu paranoia. Kuna otseselt ükski tuli katki ei ole vaid lihtsalt tuhmunud ja mõradega, siis ka väga kiiret ei ole. Samas ei ole ühelegi vanavara välilaadale jõudnud, et leiaks äkki sealt midagi.
Tegude rohket talve kõigile ja loodan peagi ka enda saavutustest ja edasiminekutest või ka tagasiminekutest teada anda.
Sohver
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: P okt 10, 2010 12:33 pm    Postita teema: Vasta viitega

Mina pane oma 2010 aasta hooaja lukku. See hooaeg tuli alla 600 km. Volgaga ei sattunud ühelegi väljanäitusele 2010 aastal. Ettevaatust Auto tuli peaaegu koduõuele kätte, kuid ka see aasta sai võitu väike "spordipisik" Tartu Rattaralli näol. Nostalgia päevadel Haapsalus sai käidud, kuid ilm oli kehva ja ka autosid oli vähe. Olen vaadanud eelnevate aastate pilte ja tundub, et mida aasta edasi seda väiksemaks jääb erinevata automudelite valik. Võimalik, et see tundub mulle ainult nii.
Siiski sai käidud näitamas autot tema eelmisele kauaaegsele omanikule. Hea on vaadata kui suudad inimesel silma särama panna.

Sellel talvel panen auto ikkagi pukkide peale. Algselt oli plaan osta korralikud metallist pukid nii nagu need ikka on. Kui aga kõrvale panin selliste pukkide hinna nagu see,

siis otsustasin teisiti. Arvan, et selline pukk hajutab ka raskuskest vähe rohkem.

Väikesed küsimused on ka tekkinud Laughing

Nimelt kadus mingil hekel autol signaal ära. Tänu sellele ei läinud ka augustis ülevaatusele kuna ei saanud asja korda. Otse voolu peale pannes möirgab signaal nii nagu peab. Vahetasin ära ka kaitsme, kuid ei miskit. Tööle hakkas ainult kapoti all olev valgustuse tuli, mis ennem ei töötanud. Mida tasuks veel vaadata või kontrollida, et signaal korda saada?

Teine küsimus, tekkis õli vahetades. Ei saanud kuidagi õlifiltri topsil kaant maha. Siiani olen lasknud esindusel õli vahetada, kuid nüüd otsustasin seda ise teha. Kas pildil olev vask tihend peaks lihtsalt ära tulema või tuleb see katki kiskuda? Võimalik, et see ei hoia kaant kinni, kuid muud põhjust ei suutnud välja mõelda. Proovisin ka kaant keerata, kuid ei liikunud paigast kuhugi poole.

Tänan tähelepanu eest.
Sm Pukspuu
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 95

TeadePostitatud: E okt 11, 2010 9:49 am    Postita teema: Vasta viitega

Õlifiltrist: Seib peaks lihtsalt maha tulema. Võib olla on mutri pingutamisega deformeerunud. Katsu ta õhukese teraga noaga liikuma saada. Kui kaas istub tuugalt kummitihendi küljes, siis ma prooviks puuklopiga serva pihta lüüa.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Reasta teated eelmise järgi:   
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod Ajatsoon on EET Eesti talveaeg
Mine lehele Eelmine  1, 2
Lehekülg 2, kokku lehekülgi 2

Hüppa:  
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis
Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis
Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis
Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis
Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis

volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest ja ei salli silmaotsaski ebaviisaka, solvava või terroristliku sisu esitamist.
volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.
Foorumi kasutustingimused, sh keelatud sisu kaebuste lahendamise mehhanismid (EL määrus 2021/784) leiad siit: Kasutustingimused

Forums ©
Copyright © by Volgaklubi koduleht 2004
Kõik õigused reserveeritud