Volgaklubi kodu
Kodu
Foorum
Galerii
Kontakt
Kuuluta

· Avalehele
· Klubi tutvustus
· Liikmete nimekiri
· Ürituste kalender
· GAZ Ajalugu
· GAZ Mudelid
· Volgad meedias
· Maailm ja mõnda
· Ümberehitused
· Tehnoabi
· Uudiste arhiiv
· Lingid
· Kasutajate nimekiri
· Foorum

Praegu on, 507 külastaja(d) ja 0 kasutaja(d) kes on praegu portaalis.

Sa oled Anonüümne kasutaja. Sa saad registreerida vabalt vajutades SIIA

Volgaklubi foorum :: Vaata teemat - GAZ 22G, Kuusalu AB
Galerii  Laadi pilte serverisseLaadi pilte  OtsiOtsi   ProfiilProfiil   Logi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeidLogi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeid   Logi sisseLogi sisse 

GAZ 22G, Kuusalu AB

Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Sõnum
Väravamehaanik
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 413

TeadePostitatud: E jaan 21, 2008 2:51 pm    Postita teema: GAZ 22G, Kuusalu AB Vasta viitega

Asju on vaja vedada. Vahel on aga asjad nii suured, et need ei mahu tavasõiduki pagasiruumi. No põrandaliistude vedamiseks on meil autosid piisavalt, selliseid pikema salongiga autosid, millega on vahel isegi hea kalal käia, sest õngeridvaga saab 7 meest sisse istuda ja panged lähevad pagaaznikusse. Suusatajate väljasõite Nelijärve lähistele saaks ka korraldada ja suuski poleks vaja jalast ära võtta. Ometigi on asju, mis ei ole ainult pikad, vaid on ka näiteks jämedad.
Vaadates viimase revisjoni käigus üle Kuusalu Autobaasi varad ja varade moodi esemed, jõuti kollegiaalselt otsusele, et tänapäevased universaalid on kuidagi lahjad ja ei sobi üldise furnituuri ja garnituuriga kokku.
Seega on plaani võetud muidu kurvalt konutava GAZ 22G renoveerimine. Lähteülesande sõnastaks järgmiselt: Kuna auto on valmistatud 1970. aastal ja see on käinud läbi edasimüügi ettevõttest "Konela", mis asus meist põhjapoolses liiduvabariigis ja seejärel olnud kasutada sealses Nõukogude esinduses, siis tuleks lähtuda Konela pakutavast nomenklatuurist. Lisavarustuses on juba algselt turvavööd ja pidurite vaakumvõimendi, aga ka ülejäänud auto koostamisel tuleks lähtuda sama ajastu Soomes kasutatud detailidest, mis ei ole alati valmistatud Nõukogude Liidus. Õnneks on kõikvõimalikke karburaatoreid, generaatoreid, tulelemente ja mida iganes tarnitud meie tagasihoidlikkusse autobaasi, samasuguse tuuningu ülelelanud UAZ-ide kontrabandena otse Soome riigi militaarstruktuuridelt. Ehk siis vaataks, mis tunne oli välismaal Volgaga sõita? Kust siis muidu on inimesed saanud kogemuse, et kiita Volgasid ja neid ka vabatahtlikult oma raha eest osta, kui turul on samal ajal piisavalt teisi autosid vabalt saada.
Ühemõtteliselt on plaanis tõestada, et Volga on väga mugav, ökonoomne ja prestiizikas auto, mis sõidab väga kiiresti, pidurdab lühikese maaga ja suudab vedada raskeid haagiseid. Nagu öeldud, kasutaks kõige selle saavutamiseks 1970. aastal Konela poolt eeldatavasti lisadena paigaldatud atribuutikat ja lisavarustust.
Eesmärk oleks paari aastaga asi valmis nikerdada ja umbes sellisel tasemel, et peale renoveerimise lõppu lööks kapoti kinni ja enne raamatus märgitud korralisi hooldevälpasid lahti ei teeks - nagu välismaal!
http://www.volga.ee/modules.php?name=Gallery&show_image=373
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
MTJ juhataja
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 495

TeadePostitatud: N jaan 24, 2008 10:28 pm    Postita teema: Re: GAZ 22G, Kuusalu AB Vasta viitega

Väravamehaanik kirjutas:
kasutaks kõige selle saavutamiseks 1970. aastal Konela poolt eeldatavasti lisadena paigaldatud atribuutikat ja lisavarustust.

Väga konkreetslt sõnastatud visioon ja jõudu selle teostamiseks. Saan aru, et meie roll võiks olla vastavate lisade pakkumises või ka õigete vihjete andmises.
Tuginedes ainult mälestustele võin öelda, et kõige iseloomulikum joon nendel Konela autodel olid esitiibadele paigutatud peeglid. Peeglite tüüpe oli mitmeid, kuid neid kõige levinumaid paigutati ka Elitedele. Kui nüüd Väravamehhaanik uuriks Idalimusiini soetatud musta Gaz 21 (NB! autolka sama registrimärk), siis sellel on need peeglid täitsa ehtsalt peal olemas (imelikul kombel aga salgas auto vana omanik Volga väliskomandeeringu maha). Seda autot tasuks lähemalt vaadata, sest peale turvavööde võib leiduda muidki asju.
Nendel Soome autodel olid minu mälu järgi ka tagastande alla kinnitatud udutulevalgusti ja mõnedel ka tagurpidikäigu valgusti (ilmselt kollaste suundade korral).
Sedaanidele olid kindlasti paigutatud taha ümmargused lisareflektorid, mis ilmselt olid ka GAZ 22-l.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
Väravamehaanik
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: R jaan 25, 2008 11:54 pm    Postita teema: Vasta viitega

No laias laastus on eeskujuks see auto siin:
http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=24994
http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=24995
http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=24996
http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=25002
http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=25003
http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=25004
http://forum.automoto.ee/attachment.php?aid=25027

Mul on suhteliselt hea kruvikeerajate komplekt, seega taseme poolest suudaks muidugi natuke parema asja valmis nikerdada. Algsest polstrist ei ole meie autol midagi säilinud, seega ei oska öelda, kas oli see odavam üleni dermatiinist polster, või oli ikkagi istumise kohas natuke riiet ka antud. Puhtalt dermatiinist polstri valmistamine oleks muidugi kordades lihtsam, nii materjali valiku kui hilisema hooldamise mõttes. Palaval suvepäeval aga oleks vähem valus istuda riidest istme peal.
1970. aasta universaali ei ole mina ühtegi teist näinud, seega tuleb tunnistada, et kuigi palju infot pisinüansside kohta ei ole. See on igastahes kindel, et rool ja enamus nuppe on mustad, ja tunduvalt UV kindlamad kui valgest plastist detailid.
Selliseid Soome Mossedelt tuntud peegleid nagu sm Ida Limusiini Volga küljes meil laos ei ole, kui siis ainult need piklikud alused, küll aga on üks selline mis ülal toodud piltidel on Rootsi eksemplaril vasaku tiiva peal ja siis on veel kaks ühesugust peeglit, mis erinevate kaunispostrite peal on olnud esimeste GAZ 24 tiibade peal. Kuna need meil olemas on , siis võib eeldada, et need on ka õiged peeglid paigaldamaks 1970. aasta vana Volga universaalile.
Kollaseid suundasid sel autol olnud ei ole, sest see eeldaks ka erinevat tulede ühendust, mille muutmisest pole jälgi jäänud. Muidugi kui üldsus nõuab, siis tagavaraks on komplekt uusi kollaseid tulesid ka laos olemas.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri Külasta postitaja kodulehekülge
Dr. Watson
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 790

TeadePostitatud: K dets 02, 2009 6:08 pm    Postita teema: Vasta viitega

Võimalus: Näidiseks GAZ 21

Ja tulemus võiks olla selline:

PS!!! Tegelikult võiks see GAZ 22 lihtsalt taas sõidukorda saada!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
kaldi
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 476

TeadePostitatud: K dets 02, 2009 10:42 pm    Postita teema: Vasta viitega

Härrased. Lihtsuses peitub ilu. Miks peab auto värvima kahevärviliseks. Mis siis passi kirjutame? värv: must-valge.
Hea meelga kuulaks härra Autojuhi arvamust Raplamaalt. Kuidas läheb tema Gaz 22 uus montage. Ja muid kommentaare.
Kaldi
Tagasi üles
Sm. Autojuht
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 553

TeadePostitatud: N dets 03, 2009 11:46 am    Postita teema: Vasta viitega

Tervitus ka Raplamaalt! Meie Kuubast pärit 22G oli algselt alt valge ja pealt must.

Eesti passis oli värvus valge. Kuna auto välimus meenutas selle värvikombinatsiooniga vana Moskvit¨i, otsustasime musta kasuks. See toob paremini esile kroomdetailid ka auto alumises osas.

Nüüd tekkis probleem: kas jätta armatuur valgeks või minna musta peale, mis oleks originaalilähedasem, kuid näotum? Salong on niigi tumesinisest dermantiinist. Arvamused oleks teretulnud.

Lugupidamisega,
Sm Autojuht.
Tagasi üles
Väravamehaanik
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: N dets 03, 2009 12:32 pm    Postita teema: Vasta viitega

Poisid, mis te meelitate, ajate mulle Volga tegemise isu peale!
Tegelikult on projekt pandud seisma kuni 2010. aasta jaanipäevani, siis ehk tekib paremaid ideid. Tegelikult on asi seismas põhjusel, et meie tagasihoidlikus autobaasist on saanud autobussikoondis ja üks buss sisaldab oma mahult päris mitu Volgat ja ajaliselt lihtsalt jääb ööpäevadest puudu.
Teine molutamise põhjus on pragmaatilisem, ehk siis maal majandavas peres peab olema mingi majandussõiduk. Hetkel on selleks Citroen Berlingo, millel ei ole ühtegi täielikult tervet detaili, kuid asi ikkagi sõidab. Nüüd ootangi hetke, kui see Prantsuse pirukas läheb nii katki, et enam ülevaatuselt läbi ei saa. Siis on täiesti motiveeritud põhjus uue majandusauto GAZ 22 renoveerimiseks. Ega ma mingi pehmik pole, et autodega sõita ei julgeks, kui Volga saab korda, siis ikka nii, et sellega ka asju igapäevaselt ja aastaringselt vedada saaks. Igastahes mulle tundub, et mul on seda autot vaja just praktilise poole pealt. Kui kunagi sai vanatehnikat tehtud ka selleks, et tundus jube lahe ja mõni asi isegi ilus, siis vanadusega on mingi protsent mõistusest pähe tulnud ja ilma vajaduseta asjadega ei raatsi tegeleda.
Vahepeal käis peast läbi ka mõte, et müüks üldse maha, isegi paar potentsiaalset ostjat oli olemas. Kuid inventariseerimise käigus ei suutnud mina asjale hinda välja mõelda. Kui vaadata igasugu keskmiste müügikuulutuste keskmisi hindasid, siis selline saan maksab umbes 20 000 krooni, mul aga on soetatud viis valgerandilist Firestone 7,00-15 rehvi, mis läksid maksma 25 000 krooni. Ja lisaks muid uusi osi, millede hinna kokku löömine annaks üle sajatuhandese kulu. Paraku ei ole see aga reaalne turuhind ilma tööd panustamata. Seega ootab asi paremaid aegu, aga ma annan endale aru, et mul on mingi kohusetunne olemas, kui elupäevi ikka antakse. Olge rahulikud.
Samas tahaks veel korda teha GAZ 51, et kord aastas küttepuid vedada ja TA bussi, et inimestega kruusateedel sõita.
Tagasi üles
Sm. Autojuht
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: N dets 03, 2009 10:46 pm    Postita teema: Vasta viitega

Tervitus. Kena lugeda plaanidest jne. Senine tegevus meil, vastates Kaldi küsimusele, liigub teo sammul.Kuna uuest taga-ja esisillast ning ka nüüd kapi mootorist ei jää peale kuju midagi alles,venib ka kogu projekti kulg. Õudukas. Uued varuosad, vene-aegsed, on sisuliselt utiil! Meie poolt esitatud küsimusele salongi värvi sobivuse kohta sooviks küll arvamust.
Tagasi üles
Väravamehaanik
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: R dets 04, 2009 10:49 am    Postita teema: Vasta viitega

Sm. Autojuht kirjutas:
Meie poolt esitatud küsimusele salongi värvi sobivuse kohta sooviks küll arvamust.

Niisiis, mind ajab pidevalt lühisesse Volgade polstrite taastajate arusaam, et Volgale ai pea tegema sellist polstrit, nagu see originaalis oli, sest nõukogude materjale pole enam saada. Ilmselt ei viitsita teha ja ei osata raha küsida. Maailmas on tegelikult kõik autentsed GAZ 21/22 kunstnahad ja kandid olemas ja siin samas Eestis, muidugi Rootsi päritolu. Tegelikult võib arvata, et need ei olnud juba omal ajal nõukogude liidus tehtud, vaid olid juba siis nö import materjalid.
Mul naabrinaine toob neid maale ja ettevõtte nimi on Nevotex, aga sellest teadmisest on interneti vahendusel vähe abi, sest interneti kataloogis ei saa asju näpuga katsuda ja värvid ei ole kuvari kaudu päris reaalsed. Loomulikult on kõik materjalid ka kolm korda kallimad kui Noores Tehnikus, aga 100 korda paremad. Kuna tegu on hulgifirmaga suurte mööblitootjate teenindamiseks, siis tuleb varuda ka mõistust ja kannatust, kui oma paarimeetriste tahtmistega kohale lendate. Mõistlik oleks koopereeruda ja mitte korrata juba seni tehtut. Mul nimelt kulus tihedalt nädal tööd, et suurtes hallides ja tellimiste kataloogides panna kokku GAZ 21/22 polstri spetsifikatsioon. Kahjuks on see veel lõpuni viimata kirjelduste osas, sest igasugu vatte, vaheriideid ja niite ei ole suutnud veel isegi aastakäikude kaupa õigesse sahtlisse ajada.

GAZ 22 oli teadupoolest üleni kunstnahast salongiga,kui ei olnud just tegemist mingi eritellimusega,mis võis olla sametist või riidest detailidega. Sama salong veidikeste erinevustega oli ka takso Volgades. Mul on olemas autentsed näidised hallile salongile, mis koosnes siis helehallist ja veidi tumedamast hallist kunstnahast. Salongid olid alati kahevärvilised: sinine-helesinine, roheline-heleroheline, punane-peaaegu roosa, pruun-beez, mainitud hall-helehall ja kõige tipuks must-valge. See viimane oli levinud 1968. kuni 1970. aasta Volgades. See on kõige raskem juhus, sest erinevalt teistest toonidest,oli must-valge salong uksepappide osas õmblemise asemel pressitud triipudega ja seda järele tegemise nippi ei ole mina veel leiutanud. Kahjuks ei ole siinselgi kodulehel ühtegi autentset pilti salongidest, kõik on juba muudetud sisud. Aga ehk kusagilt romu pealt meenub,kuidas see välja nägi. Eritellimustena valmistati aga täpselt selline sisu, nagu teenetega seltsimees soovis ja ei tasu arvata, et Tsaika sisu universaalkerega 4X4 GAZ 22 sees väga vale oleks, iseasi kas Eestisse selliseid sattuda võinuks.
Ehk siis mina ei soovitaks üldse vana Volgat mustaks värvida, see on autentse polstri taastamise osas kõige problemaatilisem välisvärv ja sellega ei haaku tegelikult ükski autentne polstri toon. Kui aga on juba mustaks värvitud, siis soovitaks must-valget sisu (see valge on tegelikult ülihelehall). Autot tuleks oma vaimusilmas näha ette tervikuna iga nurga alt ja see, kel see peas kõige paremini õnnestub, sel õnnestub ka tehase kombinatsioonide muutmine. Tuleks joonistada kogu polstri skeem, kõikide servadega, mis on nähtavad ukse avamisel või tagumise istme kokku klappimisel. Arvestada tuleks ka plastikust kantide tooni ja rooli värviga. GAZ 22 omas teadupoolest standardis ainult musta värvi triibulisest kummist põranda matte, seega seal palju valida ei ole, küll aga peab seda arvestama toonide valikul.
Mina oma peas ei suuda leida musta värvi GAZ 21/22 detailidele lõplikku lahendust ja üldmulje jääb kehvakene, umbes sama kehv nagu valge ZIM või mitte must T¨aika. GAZ 24 ja selle modifikatsioonid on mustadena aga kergesti lahendatavad. Mina jään helehalli GAZ 22 juurde, sest mul pea rohkem ei suuda hoomata ja ma lähen sama närviliseks nagu sm Tihhonov, kui kogu auto ei ole viimase liistuni minu peas lahendatud ideaalselt.
Arvestama peaks ka asjaolu, et tehase kunstnikuks päris iga volgaseltsi liige ei saanud, selleks pidi ikka liidulisel tasemel kunstiharidust omama ja konkurents oli tugev. Seega on kõige õigem usaldada originaali.
Tagasi üles
Sm.Tihhonov
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 2787

TeadePostitatud: R dets 04, 2009 10:51 am    Postita teema: Vasta viitega

Sm. Autojuht kirjutas:
Meie poolt esitatud küsimusele salongi värvi sobivuse kohta sooviks küll arvamust.

Seltsimees, ma tsiteeriksin klassikut - "kontseptsiooni puudumisel on originaal kõige kindlam valik". Kui teil jätkus piisavalt meelekindlust, et universaal Volga pealt mustaks värvida, siis kandke see vastutus väärikalt lõpuni ja tehke ta nii nagu neid vanasti tehases tehti. Armatuurlaud ja uksepaneelid OLID kere värvi. Seega peaks ta nii ka jääma - kui must, siis olgu must. Kui ei meeldi, siis äkki sai välisvärv valesti valitud? Või tee talle ikkagi osaliselt valge disain peale tagasi? Ja siis tee salong hele.

Väidan ikkagi, et maksimaalselt originaali sarnaselt taastatud auto on alati kõige väärtuslikum. Igasugune isikupärastumine devalveerib vanatehnikat.
Sm. Autojuht
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: L dets 05, 2009 6:31 pm    Postita teema: Vasta viitega

Tänud arvamuste eest. Õnneks on meil istmed originaal seisus säilinud. Tegemist vajab tagumine polsterdus: räbaldunud, kuid originaal. Nahk on lootust saada Leedust. Minu teada on Sm.Tihhonov ka seda sisu näinud aastaid tagasi. Seda väidab Vilu, kes siis giidi mängis ning meile tol hetkel tundmatute noorhärradega külas käis.
Tagasi üles
Reasta teated eelmise järgi:   
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod Ajatsoon on EET Eesti talveaeg
Lehekülg 1, kokku lehekülgi 1

Hüppa:  
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis
Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis
Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis
Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis
Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis

volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest ja ei salli silmaotsaski ebaviisaka, solvava või terroristliku sisu esitamist.
volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.
Foorumi kasutustingimused, sh keelatud sisu kaebuste lahendamise mehhanismid (EL määrus 2021/784) leiad siit: Kasutustingimused

Forums ©
Copyright © by Volgaklubi koduleht 2004
Kõik õigused reserveeritud