Volgaklubi kodu
Kodu
Foorum
Galerii
Kontakt
Kuuluta

· Avalehele
· Klubi tutvustus
· Liikmete nimekiri
· Ürituste kalender
· GAZ Ajalugu
· GAZ Mudelid
· Volgad meedias
· Maailm ja mõnda
· Ümberehitused
· Tehnoabi
· Uudiste arhiiv
· Lingid
· Kasutajate nimekiri
· Foorum

Praegu on, 501 külastaja(d) ja 0 kasutaja(d) kes on praegu portaalis.

Sa oled Anonüümne kasutaja. Sa saad registreerida vabalt vajutades SIIA

Volgaklubi foorum :: Vaata teemat - Gaz 24, 1974, Stange K.
Galerii  Laadi pilte serverisseLaadi pilte  OtsiOtsi   ProfiilProfiil   Logi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeidLogi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeid   Logi sisseLogi sisse 

Gaz 24, 1974, Stange K.
Mine lehele Eelmine  1, 2

Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Sõnum
Stange K.
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 88

TeadePostitatud: K nov 14, 2007 3:53 pm    Postita teema: Vasta viitega

Lõpetaks Volga hooaja väikese kokkuvõttega.

Suvel tegin enamus väljasõite Volgaga. Õnnestus osaleda pulmas (küll saateautona), külastada Lääne-Eesti saari, käia metsas marjul ja seenel. Kõik reisid on olnud meeleolukad, tehnoabi bussi ei pidanud kordagi väljakutsuma - alati sai oma jõududega hakkama.

Paar väiksemat probleemi ikka oli: Viljandis rahvamuusika festivali külastades hakkas siduri peasilindri mansett nii aktiivselt lekkima, et kartsin siduri kadumist. Loobusin paarist kontsertist ja külastasin kohalikku tööstuskaubastu filiaale, kuid mansetid jäid kättesaamatuks. PSK tüüpi piduriõli oli mul pagasnikus olemas. Väärt vedelikku kulus paari päeva jooksul, festivali lõpuni ja remondini, liitri jagu. Sama kordus paarinädalase vahega piduripeasilindriga, mille mansetid olid mul kaasas. Vahetasin need teepeal puhkehetkel ära.

Paaril vastutusrikkal momendil vedas alt starter. Näiteks pulmakolonnis sõites tuli teha aegajalt peatusi looduskaunites kohtades. Uuesti sõitma asudes ei teinud starter kippu ega kõppu. Õnneks oli auto pargitud kallakule. Tegin näo nagu oleks kõik kõige paremas korras. Avasin ukse ning läksin välja. Autosviibijatele püüdsin jätta muljet, et ma vaatan ilusat vaatepilti, mil pulmakolonn liikuma hakkab. Kui siis tuli meie auto kord sõitma hakata lükkasin järsu liigutusega auto veerema, hüppasin liikuvasse autosse, lülitasin sisse teise käigu ja süüte ning parajal momendil lasin siduri üles. Auto käivitus kohe. Salongisviibijad ei saanudki midagi aru! Edaspidi töötas starter jälle nii nagu poleks seda vahejuhtumit olnud.

Teine kord oli starteriga probleem suguvõsa kokkutulekul. Seekord jäi starter peale: st mootor juba ammu käis, jäi ka starter undama. Kusjuures eriti jabur oli see, et kuigi keerasin süüte välja ja võtsin võtme ära, jäid tööle nii mootor kui ka starter! Märatsevat starterit aitas peatada vaid massilüliti. Seekord ei õnnestunud enam viga varjata ja tuli alustada remondiga kohapeal. Pagasnikus on mul sellejaoks alati võtmete komplekt kaasas. Starteri tõmberelee oli korras, kulumise, põlemise, lühisest tingitud keevitusjälgedeta. Süütelukk oli korras. Panin detailid kokku ja käivitasin auto. Kõik töötas nii nagu peab. Mis täpselt juhtus on mul siiani mõistatuseks.

Veel pisut vibrast, mis ilmnes kiirusel 80..85 km/h. Sain sellest täielikult lahti kui lisasin rehvirõhku "2"-lt "2,5"-le. Eks kummid on mul ka valed. Nimelt õnnestus mul hankida Hiina RV import kummid "Westlake" mõõdus 175/80 R14. Õiget 185 mõõtu hetkel ei olnud.

Loodan, et ka järgmine suvi saab mõned reisid ikka Volgaga teha.

Kohtumiseni!

S. Kukk
Mustamäelt

PS. Suvest meenutuseks ka üks päevapilt. Siin on kujutatud olukorda Vändra lähedalt. SL Moskvich oli peatunud teeääres, kapott üleval. Pensionärist omanik mureliku näoga kõrval, proua istus autos. Äsja vahetatud süütepool (sdelano v rossija) oli taas riknenud. Paar oli teel tuttavate juurde Vändrasse. Pakkusin oma abi sõiduauto pukseerimiseks Vändra alevikku. Kinnitanud pukseerköie istusime autodesse, proua teejuhiks minu kui vedukauto juhi kõrvale. Võtsin aeglaselt paigalt ja jälgisin pingsalt tahavaatepeeglist millal Moskvich liikuma hakkab ning ootasin seoses sellega iseloomulikku nõksatust. Nõksatust ei tulnud ja enne kui arugi sain oli ka Moskvich liikuma hakanud.

Pilt tehtud vahetult enne pukseerimist.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Stange K.
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: T mai 13, 2008 1:17 pm    Postita teema: Vasta viitega

Kevad on taas käes ning ühel nädalavahetusel käisin Volga talvitumiskohas. Teostasin esmase tehnilise kontrolli - õlitase normis, pidurivedelik ka, sidurajam aga tühi. Vahetasin töösilindri manseti ja õhutasin siduri - selle operatsiooniga olen vahetanud kõik mansetid, mis ma eelmine aasta paigaldasin. Vahepeal panin aku laadima. Veel otsustasin sel hooajal jahutussüsteemis kasutada vee asemel antifriisi, mida tänapäeval on ju vabalt saada.

Kui kõik tundus normis olevat, siis pumpasin bensiini üles ja keerasin starterit. Volga käivitus kohe. Proovisõit näitas, et ka pidurid on samal tasemel kui sügisel. Eletrisüsteemid töötasid.

Veel vaatasin juhiistet. Selle seljatugi oli vastikult püstine ja küljelt kangiga manipuleerimine ei andnud mingit tulemust. Võtsin istme välja ja selgus, et eelmine omanik on istme raami puruks istunud. Tarvis keevitada või iste asendada. Peale pisukest pusimist sain seljatoe asendi paremaks ja sõita saab.

Mis siis nüüd edasi? Kui ma auto ostsin, siis oli mul plaan üks suvi sõita ja seejärel teostada autole kapitaalremont - kere värvimine ja kõikide sõlmede korrastamine. Vaatasin oma tühikäigul tuksuvat Volgat ja hakkas tast kahju - no kuidas sa lammutad töötava auto laiali? Ülevaatus kehtib ka septembrikuuni, mida saab vast pikendada.

Samas kardan, et Volgaga sõidud jäävad see aasta väheseks, sest võrreldes eelmise aasta kevadega on mu pereliikmete arv oluliselt tõusnud, mis nõuab omakorda hoopis teiselaadset pühendumist. Pealegi on mul kapitaalremondi boksis ees üks VAZ tüüpi sõiduk, mis on komplekteerimisel. VAZ-i remont on olnud mulle suureks õppematerjaliks.

Pildil auto tuulutamine
http://www.volga.ee/albumphoto_dl/volga_peale_talve.JPG

Viimati muudetud Stange K. poolt (R okt 16, 2009 9:24 am), kokku muudetud 1 korda
Tagasi üles
Stange K.
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: N sep 11, 2008 1:00 pm    Postita teema: Vasta viitega

Märkamatult on suvest saanud vara-sügis ja "Volga" hooaeg hakkab vaikselt koomale tõmbuma. Nagu ma kevadel arvasin, juhtuski nii, et sain sel aastal "Volgaga" vähe sõita. Kui eelmine aasta sai käidud autoga metsas marjul ja seenel, sõidetud niisama edasi-tagasi, siis sel aastal midagi sellist ei toimunud.

Kuid need vähesed kilomeetrid pidas "Volga" tehnika enam-vähem vastu. Pidurite ja sidurite mansetid ei tilgu. Eelmisel aastal avaldunud "starteri probleem" sai oma lahenduse. Katki oli starteri täiendav relee (PC-507), mis asus armatuuri all väga vastikus kohas. Kusjuures esimene Pirni tän. poest ostetud relee läks kohe põlema, töökorras olevaks osutus aga Laulik tän. ostetu. Uue relee läbipõlemise põhjuseks oli üks klemm, mis oli ühenduses metallkorpusega. Noh ikka juhtub.

Täna käisin ka ülevaatusel - kõik oli korras. Enne ülevaatust õhutasin pidurid ära, nüüd saan vajadusel teostada ka äkkpidurdamisi.

S. Kukk
Tln, Oktoobri raj.
Tagasi üles
Stange K.
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: T mai 19, 2009 11:46 am    Postita teema: Vasta viitega

Taas on kevad. Paar nädalat tagasi äratasin Volga talveunest. Aku peale, elumahlade tasemete kontroll, bensiin üles ja auto käima. Kõik töötas nii nagu sügisel. Vaatasin veel auto alla ja märkasin paari loiku, üks mootori all, teine tagaratta juures. Eespoolne oli jahutusvedelik ja tagarattajuures oli pidurivedelik. Imelik aga oli see, et radiaatoris oli jahutusvedelik ikka korralikult sees ja tagaratas ei olnud õline. Tagumise "õlilekke" lahendasin kiiresti - pagaasi ruumis oli PSK pudel tagurpidi ja ta lekkis vaikselt. "Radiaatori lekke" arvan olevat põhjustatud sellest, et talvel seismise käigus vajus sealne põrand pisut läbi ja auto jäi pisut kaldu, ehk tuli vedelik radiaatori ülevoolu torust.

Siiski-siiski, peale auto mõningast ekspluatatsiooni selgus, et pidurite peasilindri mansett lekib ja pidurivedelikku immitseb salongi. Kuna mul praegu ise teha pole aega, siis käisin autoteenindustes klanimas, et äkki võtavad Volga ette. Peale seda, kui olin avaldanud automargi saadeti mind Mustamäe tee 14 kontorist mitte kõige viisakamalt minema. Jutule võeti mind teiselpool teed Räägu tänaval OÜ Alved. Lisaks pidurite korrastamisele vahetasin ka pragudega radiaatori lõdviku ja teostati ka õlivahetus.

Selgus, et ka summuti löriseb pisut, aga rooste peale ei saavat keevitada.

Igatahes olen ma pisut oma Volgaga kulgenud ja praeguste andmete järgi julgeks ma küll tulla laupäeval Rakverre, muidugi, kui oran¸i kõhualusega auto lubatakse trassile.

Väike päevapilt ka:
Tagasi üles
Jaska
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 220

TeadePostitatud: T mai 19, 2009 12:32 pm    Postita teema: Vasta viitega

OÜ Alvedi mees on tubli tegija.Ehkki ta hobiks on ameerika autod saab ta ilmselt ka Volgadega hakkama.Julgen soovitada.
Lugupidamisega sm Jaska
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
Stange K.
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: T juuni 30, 2009 10:48 am    Postita teema: Vasta viitega

Paigaldasin autole alla uue summuti. Vahetusse läks kõik alates väljalaske kollektorist.
Peale seda on auto nagu uus! Korrapealt oleks nagu keegi reguleerinud ära ka karburaatori ja paika sättinud süüte.
Auto töötab ühtlaselt, kiirendab hästi ja vaikselt. Lausa lust!

Kui ka teie auto mootori töös esineb vahelejättusid, turtsatusi kiirendusel millega kaasneb ebaloomulik müra, siis alustuseks vahetage summuti.

S. Kukk
praktik
Tagasi üles
insener
Seltsimees
Seltsimees

Teateid: 299

TeadePostitatud: T juuni 30, 2009 11:41 am    Postita teema: Vasta viitega

ma olen seda mitmete autodega kogenud, et kui summitisüsteem hakkab kuskilt läbi laskma (mida mootorile lähemalt, seda hullem), siis mootori töö muutub kohe halvemaks. väljalaskesüsteem peab pakkuma normaalseades mootorile vajaliku tagasisurve. Ka ise summutisüsteeme muutes (lisaresonaator, teise auto summitipann vms) võib oluliselt rikkuda mootori tööd. Eks insenerid on kunagi iga auto normaalseade jaoks sobiliku lahenduse välja töötanud ja ise summutisüsteemi muutes vajab ümberhäälestamist ka mootor.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
Stange K.
Seltsimees
Seltsimees

TeadePostitatud: R okt 16, 2009 9:22 am    Postita teema: Vasta viitega

Tere!

Võtan kokku 2009. a. Volga hooaja.

Alustan sellega, et oli kahju teda viia talvituma, väga mõnus on tegelikult Volgaga sõita. Eredalt meenub üks sõit Pärnu mnt.-l suunaga Tallinna poole. Oli väga kiire väljakutse ja ütleme nii, et sõitsin piirkiirusega. Volga käitus ka kiiretel lõikudel laitmatult ning püsis ilusasti teel.

Volga eeliseks on teatavasti avar salong. Kõik reisijad mahuvad vabalt ära ja näiteks taga istujad ei pea jändama tülikate turvavöödega. Lastele on Volga iseäranis armas - laia tagaistet kasutatakse tihti batuudi asemel. Kuid et ilmastik on muutunud ebasoodsaks, taevast sajab alla igasugu ködi ja lisaks ei ole ma oma autol veel leidnud üles soojendust, siis midagi ei ole parata - viisin auto gara¸eerimis kohta.

Vahetult enne hooaja lõpetamist käisin ülevaatusel. Seal hakati minuga pahandama helkurite pärast, mis tehasest tulles olid vist punased, minu autol aga päikese mõjul muutunud lubivalgeteks. "Ohtlik viga" pomises ülevaatusmees ja kirjutas välja korduvülevaatuse talongi. Tänu sm. Tihhonovile sain pisut kasutatud, kuid see-eest punased helkurid, mis tagas ka korrektsed tehnoülevaatuse paberid. Sm. Tihhonoviga on alati tore kohtuda - saab ajada volgajuttu, mida näiteks kodus abikaasaga ei ole mõtet arendada.

Nii et, kohtumiseni kevadel!

S. Kukk
Tln. Oktoobri raj.
Tagasi üles
Reasta teated eelmise järgi:   
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod Ajatsoon on EET Eesti talveaeg
Mine lehele Eelmine  1, 2
Lehekülg 2, kokku lehekülgi 2

Hüppa:  
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis
Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis
Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis
Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis
Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis

volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest ja ei salli silmaotsaski ebaviisaka, solvava või terroristliku sisu esitamist.
volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.
Foorumi kasutustingimused, sh keelatud sisu kaebuste lahendamise mehhanismid (EL määrus 2021/784) leiad siit: Kasutustingimused

Forums ©
Copyright © by Volgaklubi koduleht 2004
Kõik õigused reserveeritud