Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Sõnum |
Sm. Zwanes Seltsimees

.JPG)
|
Postitatud: T veeb 15, 2005 11:00 pm Postita teema: sarvedega stanged |
|
|
Seltsimehed, kas on olemas mingi stiilispikker, mille järgi saaks aru, mis aastakäigu 24-del on sarvedega stanged? Kohe kuidagi ei saa aru millal need tekkisid/kadusid... |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sm. Klabunov Seltsimees

|
Postitatud: N veeb 17, 2005 3:45 pm Postita teema: |
|
|
Ega midagi, hakkame siia teadaolevaid andmeid koguma. Ja kui keegi uuemal masinal on neid kohanud, siis siia kohe kirja. Minu 1973.a omal on ees sarved veel stange all.
Minu arust on nende sarvedega üldse üks kahtlane lugu, sest vahepeal nad nagu olid (mõtlen stangel olevaid) ja siis jälle mitte... |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sm.Tihhonov Seltsimees

Liitunud: Nov 08, 2004 Teateid: 2784 Asukoht: Telliskivi, Viimsi
|
Postitatud: N veeb 17, 2005 3:52 pm Postita teema: |
|
|
Mul 78 aasta Gaz 24-l ei ole mitte midagi. Ennevanasti oli meil Sm.Västrikuga 73 aasta G24 ja sellel polnud ka midagi.
Tihhonov
... elanud siiani ilma sarvedeta |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sm. Zwanes Seltsimees

.JPG)
|
Postitatud: N veeb 17, 2005 3:52 pm Postita teema: |
|
|
minu 77 aasta omal ei ole (kahtlustan siiski, et kunagi on olnud), 79 aasta omal on....
kunagistel reklaamprospektidel, mida siinsamas ja mujal interneti lehekülgedel leida võib, on subjektide eksistents samuti suht stiihilise iseloomuga. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sm. Klabunov Seltsimees

|
Postitatud: N veeb 17, 2005 3:59 pm Postita teema: |
|
|
Püüaks ka selle kindlaks teha, millal sarved stange alt ära kadusid. Lappan õhtul kodus kataloogid ka läbi, ehk leiab sealt ka midagi.
Aga neid reklaampilte ei maksa usaldada. Venelastel on alati olnud kombeks sellistel juhtudel veidi ilustada. Nii mõnigi kord on värvidetailid kroomkatte saanud jne. Näiteks mitmetel tehasemuuseumi masinatel on tehtud kõvat iluravi, eksportmudelitest rääkimata. Aga kui õnnestuks selliste piltide/masinate täpne aastaarv määrata, siis oleks see küll väärt info. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sm.Tihhonov Seltsimees

|
Postitatud: N veeb 17, 2005 4:20 pm Postita teema: |
|
|
Minule teadaolevalt tekkisid suured puhvrid stangedele aastal 1978 lõpp. Sm. Västriku isa ostis endale isikliku Volga 1978. aastal ja tema sai puhvritega. Samas minu 78 aasta masin on teatavasti ilma.
Ära kadusid umbes 1984.
Ja need "sarved" seal numbri ümber - kahtlen kas nad üldse olid kõikidel autodel. Äkki ainult eksportidel? Ja neid vist pandi ainult lintspidokaga variandile, ehk siis kuni aastani 1975. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Rahvavaenlane01 Seltsimees

|
Postitatud: N veeb 17, 2005 8:06 pm Postita teema: |
|
|
Teedevalitseja Volga sai sarved siis, kui auto abikaasa..... |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sm. Västrik Seltsimees

|
Postitatud: N veeb 17, 2005 8:43 pm Postita teema: |
|
|
Kannan ette, et Sm. Klabunovi poolt kingitud kataloogi järgi on nende asjade nimi Klõk Pravõi ja Klõk Levõi, artiklinumbrid vastavalt 24-2803050 ning 24-2803051. Mitte midagi enamat tuvastada ei suutnud. _________________ Jõudu annab A-76 |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sm. Metalliotsija Seltsimees

Liitunud: Dec 01, 2004 Teateid: 575 Asukoht: Käesalu, Keila vald
|
Postitatud: R veeb 18, 2005 9:41 am Postita teema: |
|
|
Antikvariaadist soetatud GAZ-24, GAZ-24-02 ja GAZ-24-03 varuosade kataloog vihjab, et nimetatud Klõk Levõi ja Klõk Pravõi (artiklinumbrid klapivad) kadusid autodelt 1978. aastaks. Hilisemad paigaldused lugeda ebaseaduslikuks (teatud mööndustega, nagu alati). |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sm.Tihhonov Seltsimees

|
Postitatud: R veeb 18, 2005 11:20 am Postita teema: |
|
|
Sel juhul ma väidaks, et järelikult olid nad kasutusel nii kaua, kuni tulid kasutusele need suuremad puhvrid. Ja algusest peale mitte kõigil autodel, vaid ainult eksportidel. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sm. Klabunov Seltsimees

|
Postitatud: R veeb 18, 2005 12:45 pm Postita teema: |
|
|
Huvitav on see, et 1969, 1970, 1980, 1988 ja 1996 välja antud kataloogides neid suuri sarvi üldse polegi, on vaid need väiksed ees. Mis aasta kataloog need kadumise vihjed andis? Mul jäid vist kahe silma vahele... |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sm. Zwanes Seltsimees

.JPG)
|
Postitatud: R veeb 18, 2005 2:08 pm Postita teema: |
|
|
Vahemärkusena, Sm. Klabunovi Volga nina raali ekraanilt tähelepanuväärselt lähedalt silmitsedes olen sunnitud nentima tõika, et säherdusi "kihve" ma esimest korda tunnistan. On need ikka stange küljes või stange all kere küljes? Ja kas pikk liist iluvõre all on oma näppudega sepistatud või samuti vanemate mudelite arsenali kuuluv ehisdetail? Siiani olen kohanud kordades lühemat versiooni...
See 78 aasta teooria võib paika pidada, kuna minu Volga on ilmselt Suure Oktoobrirevolutsiooni järelparaadilt naastes väikese avarii ninaga läbi teinud ning plekid ja stange vahetatud kaasaegsemate vastu, mis tol ajal (kaheksakümnendatel ilmselt) saada oli. |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sm. Metalliotsija Seltsimees

Liitunud: Dec 01, 2004 Teateid: 575 Asukoht: Käesalu, Keila vald
|
Postitatud: P veeb 20, 2005 9:05 pm Postita teema: |
|
|
Klõk Levõi ja Klõk Pravõi kadumisele vihjab varuosade kataloog aastanumbriga 1980. Kataloogi lõpulehtedel on kirjas muudatused, mis olid sisse viidud 1978. aastaks. Tähendab: "kihvad" võisid ka varem haihtuda, kuid 1978 on viimane lubatud väljutamisaasta.
Lisaks on autol aastate jooksul vahetunud/lisandunud/kadunud suur hulk erinevaid seibe, polte ja mutreid! |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sm. Klabunov Seltsimees

|
Postitatud: E veeb 21, 2005 2:19 pm Postita teema: |
|
|
Lappasin nädalavahetusel hulga raamatuid ja kõige vanema suurte sarvedega stange pildi leidsin ühest 1979.a omast. Asjast on aga vast ainult niipalju tolku, et selleks ajaks siis olid need kindlasti olemas (milleni me vist juba jõudsime ennemgi). |
|
Tagasi üles |
|
 |
Sm. Niragag Seltsimees

.jpg)
|
Postitatud: E mär 21, 2005 8:52 am Postita teema: |
|
|
suhtlesin ühe Seltsimehega Maalt, kes viljandis volgaga liikles. Väitis, et tema masin 76 väljalase ja suured sarved originaalsed.
Minu 72 aasta väljalase omab neid ka, aga selle originaalsuses ei ole kindel.
Ehk on abx. |
|
Tagasi üles |
|
 |
|