Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Sõnum |
sm. Titov Seltsimees
Liitunud: Mar 02, 2005 Teateid: 35 Asukoht: Tallinn - Tähelinn
|
Postitatud: N aug 19, 2010 10:06 am Postita teema: GAZ 21 vibratsioon |
|
|
Tere hommikust, seltsimehed.
Teiepoolset nõu vaja ja ehk ulatab keegi ka abikäe.
Kiirusel 50-55 km/h on käib autost läbi vastik vibratsioon, mis minu diagnoosi järgi tekkib kardaanist või kardaani vahepukist. Nii kardaan, kardaani ristid kui vahepukk on välisel vaatlusel korras. Süsteem on määritud.
Mootoripadjad ja käigukasti padi on uued ja terved. Rehvid on uued ja tasakaalustatud, mootor timmitud ja töötab sujuvalt - seega nendest tuleneva vibratsiooni saab 99% välistada.
"Amatöörautojuhi käsiraamat" annab nõu keerata kardaani 180 kraadi, mida ka eile tegin - tulemust paraku see ei andnud.
Siit küsimus - kas kellelgi on veel häid mõtteid, mida võiks proovida või on keegi nii lahke inimene siin seltskonnas, kes annaks proovida kardaani, mis tema teadmiste kohaselt on tasakaalus ja vibratsiooni vaba.
Prooviks sellise kardaaniga korra, et saaks välistada kõik muud variandid enne kardaani tasakaalustamist või uue ostmist.
Olen nõus ise kohale tulema Tallinna ja Harjumaa piires kardaanid ringi tõstma ning testima - kõik see võtab umbes tunnikese ning selle ebameeldivuse olen nõus kompenseerima või omaniku soovi korral ka tema vibravaba kardaani ära ostma.
ette tänulik nii nõu kui kardaanitesti pakkumiste osas.
Kes mulle siin foorumis privaatsõnumit saata ei saa, võib telegrafeerida aadressile albert.lepatriinu@mail.ee _________________ sm. Titov (katselendur-kosmonaut) |
|
Tagasi üles |
|
|
Marko 01ZEI Seltsimees
Liitunud: Feb 11, 2010 Teateid: 234 Asukoht: Rae vald, Harjumaa
|
Postitatud: N aug 19, 2010 12:19 pm Postita teema: |
|
|
Tere.
Sama vibra kiusab ka minu 21. juba aastaid.Kardaane on mull mitu tükki
kui tahad tule proovi .
Terv.Marko 01 ZEI |
|
Tagasi üles |
|
|
insener Seltsimees
|
Postitatud: N aug 19, 2010 12:40 pm Postita teema: |
|
|
ka mul oli mõne aasta eest Gaz-21 ja kindlal kiirusel korralik vibra sees. lasin kardaani ära tasakaalustada ja lasin vahetada ka vahepuki. Oli mingi firma Pärnus, kuhu saatsin kardaani cargobussiga ja samamoodi saadeti see mulle ka tagasi. tulemus oli selgelt tunnetatav. ka kardaanile lisatud uued raskused näitasid, et asi oli balansist väljas. Oluline on see, et tasakaalustamisele peab minema kardaan täies ulatuses. ja kokku tuleb asi panna samasse nuuti, nagu asi on tasakaalustamise pukist tulnud. käsipiduri paraban tuleks ka tasakaalustada. ehk on võimalik seda teha isegi koos kardaaniga? endal kogemus puudub. |
|
Tagasi üles |
|
|
Jaska Seltsimees
|
Postitatud: N aug 19, 2010 9:47 pm Postita teema: |
|
|
Mul oli selline kogemus.Tundemärgid samad mis sul sm Titov.Vahetasin ilma lõtkuta kardaaniristid.Mõlemad kardaaniristid tundusid ilma lõtkuta,aga tagumisel ristil kolm nõellaagrit olid korralikud kuid ühed nõellaagrid olid täiesti kinni roostetanud.Arvan,et see on paljude vanade autode viga,sest nad ei osale igapäevases liikluses kahjuks. _________________ Lugupidamisega
sm Jaska
50 52 309 |
|
Tagasi üles |
|
|
Sm Pukspuu Seltsimees
|
Postitatud: E aug 23, 2010 9:48 am Postita teema: |
|
|
Kui kardaan on lahti ühendatud, siis käega liigendit liigutades peab see täiesti vabalt liikuma. Soovitatakse veel liigend lahti võtta, vanast määrdest pesta ja uuega kokku panna. |
|
Tagasi üles |
|
|
Dr. Watson Seltsimees
|
Postitatud: R aug 27, 2010 11:19 pm Postita teema: |
|
|
Minu 22-l samad sümptomid ~35-40 km/h linna ummikutes venides...
Kas ehk oskab keegi öelda, mis selle Pärnu firma nimi ka on???
Tänud! |
|
Tagasi üles |
|
|
insener Seltsimees
|
Postitatud: P aug 29, 2010 3:57 pm Postita teema: |
|
|
tipi googlesse kardaani(de) tasakaalustamine ja neid tegijaid tuleb sealt välja rohkem kui üks vast. mina enam seda Pärnu firma nime ei mäleta. |
|
Tagasi üles |
|
|
sm. Titov Seltsimees
|
Postitatud: E aug 30, 2010 10:00 am Postita teema: |
|
|
Firma nimi on TT Autoteenindus OÜ, asub Savi tn. 3 Pärnus ja telefon on neil 4475103.
Kahjuks ei ole sellele telefonile helistades veel juhtunud, et keegi toru tõstaks - ju on tööd palju. Üritan siiski. _________________ sm. Titov (katselendur-kosmonaut) |
|
Tagasi üles |
|
|
Sohver Seltsimees
|
Postitatud: E aug 30, 2010 2:33 pm Postita teema: |
|
|
Vihjeks ehk nii palju et savi tn. 3 Pärnus on endine Pärnu KEK kompleks ja sealt võib leida oi kui palju ettevõtteid. _________________ sõidaks või seenele- www.sohver.ee |
|
Tagasi üles |
|
|
insener Seltsimees
|
Postitatud: T aug 31, 2010 8:40 am Postita teema: |
|
|
mingi mobiili nr oli kindlasti ka olemas. lauatelefonile ma kindlasti ei helistanud.
leidsin sellised kontaktid
T.T. Autoteenindus OÜ
Savi 3, 80041 Pärnu
Pärnumaa, Pärnu
Telefon: (+372)4475103, (+372)5138317
E-mail: info@ttautoteenindus.ee WWW |
|
Tagasi üles |
|
|
sm. Titov Seltsimees
|
Postitatud: K sep 08, 2010 10:01 am Postita teema: |
|
|
Ilusat sügishommikut seltsimehed,
Vibratsiooniprobleem sai lõpuks lahenduse. Vibratsiooni enam pole ja see on tore.
Lahendus järgmine:
Uued kardaaniristid kauplusest Volga.
Kardaan auto alt maha ning Pärnusse. Sealsed spetsialistid panid selle pinki kell 9.15 vaatasid ja mõõtsid. Seejärel lõikasid pikema kardaani pooleks ning keevitasid sirgelt kokku ning siis tasakaalustasid ära. Töö oli valmis kell 11.45.
Kommentaariks öeldi, et perfektselt sirge ei saanud, sest keevitamisel tõmbas veidi-veidi kõveraks ning kui vibra ei kao, siis nad on valmis lõikama ja keevitama päris uue asja.
Õhtul installeerisin kardaani auto alla ning tegin testsõidu - ei tunne autot äragi. Vaikne mootori surin ainult ning ei ühtegi vibrat ega liistude plärinat. Supertöö Pärnu kooperatiivi poolt - tänud neile.
Ja veel - kes sama tööd tahab ette võtta, siis firma nimi on muutunud, kuid kontakt telefon 51 38 317 toimib ja meistrimees Toomas vastab. Asub ettevõte Lukoili tankla taga, vasakul pool hoovi peal (kui Tallinna poolt tulla ning keerata Riia peale vahetult pärast Pärnusse sissesõitu.)
Kui päev paar ette helistada, tehaks ootetööna valmis. _________________ sm. Titov (katselendur-kosmonaut) |
|
Tagasi üles |
|
|
Dr. Watson Seltsimees
|
Postitatud: R sep 10, 2010 10:08 pm Postita teema: |
|
|
Väga tore!
Kui palju maksma läks? |
|
Tagasi üles |
|
|
sm. Titov Seltsimees
|
Postitatud: E sep 13, 2010 9:41 am Postita teema: |
|
|
Tere,
kardaaniristid 3 tk kokku 486 kr
Pärnu mehed küsisid 800 kr, kuid kui vaja lõigata ei ole ning saab lihtsalt tasakaalu, siis saab ilmselt 600 krooniga hakkama - sõltub palju neil vaja jamada on, et asi hea saaks.
Igal juhul soovitan. Eriti meeldis mulle see, et ettehelistades ja kokku leppides teevad ootetööna ära.
sm. Titov _________________ sm. Titov (katselendur-kosmonaut) |
|
Tagasi üles |
|
|
Marko 01ZEI Seltsimees
Liitunud: Feb 11, 2010 Teateid: 234 Asukoht: Rae vald, Harjumaa
|
Postitatud: E sep 13, 2010 9:14 pm Postita teema: |
|
|
Tundub ,et tuleb sammud Pärnu poole seada .
Tänud info eest |
|
Tagasi üles |
|
|
Dr. Watson Seltsimees
|
Postitatud: R okt 15, 2010 11:50 pm Postita teema: |
|
|
Kardaani "tasakaalustamise" eest suured tänud sm. Mirskile!
Oli võimalik kardaani asendit muutes vibratsioon olematuks muuta:) |
|
Tagasi üles |
|
|
|