Postitatud: R sep 03, 2021 5:47 pm Postita teema:
Sm. Mehann on väga tubli nii auto taasteremondis kui ka teema kajastuses. Eelneva lehekülje ülaosas oli teemaks seakisa tegev spidokas. Mul on olnud aga kogemus, kus sõidu ajal aeg ajalt jõhkrat seatapukisa tegi kuivale jäänud spidotross (paindvõll). Mida kiirem sõit, seda valjemad kräunatused. Trossi poos nagu hetkeks kinni ja kui pääses siis näit korraks 160 koos valju kisaga. Määrimine vaigistas trossi. Spidoplokis ei pruugigi viga olla. Situatsioon polnud küll Volgaga vaid ühe mossega, aga üldjoontes jupid siseehituses kattuvad.
Filmi peaosline on 28 km sõitnud 1985 aasta Volga. Omanik olla olnud taksopargi juahataja, kellel Volgasid oma tarbeks piisavalt kasutada oli. Poest ostetud uus isiklik auto pandi omal ajal seisma, et tütrel oleks uus auto kohe vajadusel võtta. Nüüd siis pani tütrepoeg auto 37 aastat hiljem tehaseuuena müüki.
Tegemist on minu jaoks huvitava ülemineku mudeliga. Küll aasta noorem kui minu oma, aga siiski. Tundub, et ülemineku autode summuti küsimus on saanud lõpuks 95 protsendilise tõenäosusega vastuse. Sellelgi autol on 24-10 summuti koos uhkeldava trompeti, ehk nakonetsnikuga. Eks selles filmis on ju veelgi erinevaid detaile, mida vaadata. Käesolevast aastast on ju 1986 aastal sündinud autod ka musta numbri kandidaadid. Selline filmimaterjal on ajaloolise tõe väljaselgitamisel asendamatu.
Postitatud: R okt 28, 2022 9:35 pm Postita teema:
Tuleme ikka tagasi musta Volga juurde. Viimasel ühisüritusel Viimsi vallas, imetlesime Mehhaaniku auto üli säravat värvi. Kui õigesti aru sain, siis oli ta auto üle käinud keraamilise kattega.
Kas tahad sellest meile rääkida ja anda nõu, kuidas "enda auto ka lille lüüa"
Mina tänan. _________________ Kaldi 5025 328
Annan ka ehitusabi
Postitatud: E okt 31, 2022 9:41 pm Postita teema:
Ma muidugi tänan meeldiva tähelepanu eest. Ega ma saladust ei tee. Olin juba mõnda aega pidanud plaani, et peaks uuele värvile mingi kaitsekihi peale kandma, aga tegudeni kuidagi ei jõudnud. Vahepeal küsisin vähe tuttavate käest nõu ja otsustasin, et järsku on keraamiline vaha just see õige. Alguses oli plaan see töö autopesuga tegelevalt kohalikult ettevõttelt sisse osta. Kahjuks ei rahuldanud mind nenede pakutud 2 nädalane ooteaeg ja jälle tuli ise teha. Seega seadsin sammud Motoneti nimelisse hobikaubamajja, ning varustasin ennast selliste toodetega nagu Tutle Waxi keraamiline vaha, ja müüja poolt soovitatud padjakesed ning mikrofiiber lapid.
Olin eelnevalt mõõdukalt skeptiline, et kas see töö nüüd ikka niii lihtne on, kui Youtubes näidatakse. Õnneks ei olnud midagi keerulist. Lihtsalt kannad vaha padjakesega auto pinnale ja poleerid fiiberlapiga läikima. Umbes 2 tundi hirmu ja valmis ta oligi. Tulemus on igal juhul vaeva väärt. Peaks enne talve igapäeva autod ka üle tõmbama. Kui kaua see ilu kestab, seda saame varsti näha. Õnneks ei ole investeering suur ja võin vabalt protseduuri ka igal astal korrata.
Ajatsoon on EET Eesti talveaeg Mine lehele Eelmine1, 2, 3 ... 11, 12, 13
Lehekülg 13, kokku lehekülgi 13
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis
volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest. volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida
kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.