Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat |
Autor |
Sõnum |
gazik Seltsimees
|
Postitatud: N dets 18, 2008 10:34 am Postita teema: |
|
|
See sinine tundub väga tänapäevane olevat.
Aga minuteada on EAL kollektsioonis üks oldscool ralli Volga ja samuti peaks olema üks kuskil Viljandis või selle lähedal. Viimasest olid ka kuskil AMF-i pioneeride tehtud fotod. _________________ AADU KADAKAS
psü-psühhiaater(suiti maal, enamust aega hullumajas) Abiliin ja nõustamine GSM 534 97951 |
|
Tagasi üles |
|
|
Sm. Klabunov Seltsimees
|
Postitatud: N dets 18, 2008 9:41 pm Postita teema: |
|
|
See seisis pikalt Saaremaal Tehumardil. Praegust asukohta ei oska arvata, kuna pole paar aastat sinnakanti sattunud. |
|
Tagasi üles |
|
|
gunnaru Seltsimees
Liitunud: Dec 09, 2007 Teateid: 4 Asukoht: Viimsi v, Haberneeme
|
Postitatud: N dets 18, 2008 11:19 pm Postita teema: |
|
|
Rumal küsimus, aga kes on AMF`i pioneerid? AMF on arusaadav, aga pioneerid |
|
Tagasi üles |
|
|
Velts Seltsimees
Liitunud: Sep 18, 2008 Teateid: 97 Asukoht: Kabala k, Türi v, Järvamaa
|
Postitatud: R dets 19, 2008 11:44 am Postita teema: |
|
|
Nagu mina aru saan,on AMF-i pioneerid need seltsimehed,kes kodust lahkudes ei unusta kunagi oma fotoaparaati maha ja kui midagi huvitavat märkavad,siis kohe fotografeerivad. |
|
Tagasi üles |
|
|
gazik Seltsimees
|
Postitatud: R dets 19, 2008 1:17 pm Postita teema: |
|
|
...ja telefoneerivad.
Õige vastus Velts. _________________ AADU KADAKAS
psü-psühhiaater(suiti maal, enamust aega hullumajas) Abiliin ja nõustamine GSM 534 97951 |
|
Tagasi üles |
|
|
gunnaru Seltsimees
Liitunud: Dec 09, 2007 Teateid: 4 Asukoht: Viimsi v, Haberneeme
|
Postitatud: R dets 19, 2008 1:53 pm Postita teema: |
|
|
Tänud, jälle terake targem. |
|
Tagasi üles |
|
|
Sm. Metalliotsija Seltsimees
Liitunud: Dec 01, 2004 Teateid: 575 Asukoht: Käesalu, Keila vald
|
Postitatud: N jaan 08, 2009 3:59 pm Postita teema: |
|
|
Autoga kahel rattal sõita, nii et ümber ei lähe, oskavad vähesed. Seda trikki
proovis Eesti ralliparemikku kuuluv Maido Tammaru (kaassõitja Milvi Vompa)
Merepiiga kiiruskatsel.
"Möödunud aastal said stardiloa 46 meeskonda, neist 12 Eestist. Meie esindustest ainult viiel ("Sõprus" I ja II, "Tempo" I ja II ning Eesti Ministrite Nõukogu Asjadevalitsuse autobaas) olid uued autod. Ülejäänud seitse astusid n.-ö. nõelaga sõtta. Mida võis loota näiteks tehase "Estoplast" meeskond, kes kolmanda autona registreeris päevi näinud "Zaporo¸etsi" (ainuke seda marki auto 138 hulgas)?
Avaringil jäid teele 6 meeskonda, sealhulgas Eestist tehase "Estoplast", "Kalevi" VAMK, Tallinna Autobussipargi, "Tempo" II ja Eesti MN AV autobaasi esindus.
Kõrget keskmist kiirust (80-90 km/t) ei suutnud keegi hoida."
"Kehakultuur" 4/1976 _________________ Haapsalu EPT |
|
Tagasi üles |
|
|
Charly Seltsimees
Liitunud: Nov 09, 2004 Teateid: 181 Asukoht: Tallinn; Järvamaa
|
Postitatud: R juuni 05, 2009 11:18 am Postita teema: |
|
|
_________________ G 24 - metallipuruna, Fleetwood `94; Civic Hybrid `08; Porsche `86; 525iA |
|
Tagasi üles |
|
|
agaa Seltsimees
|
Postitatud: K dets 02, 2009 8:58 pm Postita teema: |
|
|
Põnevaid pilte.
http://www.volga.nl/rallyEN.htm _________________ Meie USUME kommunismi jäädavasse võitu kogu maailmas.
NB.USK on oopium rahvale. |
|
Tagasi üles |
|
|
Sm.Tihhonov Seltsimees
Liitunud: Nov 08, 2004 Teateid: 2784 Asukoht: Telliskivi, Viimsi
|
Postitatud: K jaan 06, 2010 11:14 am Postita teema: |
|
|
Väga rohke pildimaterjaliga lehekülg, mis käsitleb Lätis toimunud autospordiüritusi läbi aastakümnete. Piltidel ka mitmed Eesti tegijad.
http://www.racinghistory.lv/foto_arhivs.html
Muuhulgas palju põnevaid kaadreid ringradadelt. Peamiselt Ladad, kuid algusaastatel olid tegijad ka Moskvitsid. Aga Volgad on ruulinud läbi aastakümnete. Näiteks 1971. aastal olid käpud Riias juba Gaz 24-ga rajal.
Aasta hiljem olid Gaz 24-d juba pea pooled võistlusautodest.
Ei tea kuidas nad nii madalaks saadi. Vaadake näiteks tagumist rattakoobast. Mida paganat nad nendega tegid?
Huvitav ta sõitis ka hästi?
Kohalikud kärbsed võtsid Moskva mehe sõna otseses mõttes "rajalt maha". Ega volgamehed ikka koos ühte kurvi ära ei mahu.
Musta 2410-ga tuleb ülbitsemine siiski kõige paremini välja.
ideaalne kroom ...
Ja kuhu selle kroom jäi? Pildil ikkagi aru ei saa, kuidas nad esisilla ümber on ehitanud, et autot nii madalaks saada. Või on tõesti ainult vedru madalamaks tehtud?
_________________ Terve aasta poole aastaga |
|
Tagasi üles |
|
|
|
Postitatud: K jaan 06, 2010 4:53 pm Postita teema: |
|
|
Viimasel pildil näikse autol all 205 originaalrehvid olevat, laiale veljele passitatuna. Kas kõik mehed neid kasutasid? Aasta ei ole ju enam nii varane, et veel pole toodetud vms. Auto võiks ju olla juba 2410. Või oli "suurema kõhuga" võistlejatele midagi paremat ette nähtud? Või ongi 205 see hea valik? Aga kahju rahvamajandusele?
D. Metallov. _________________ Haapsalu EPT |
|
Tagasi üles |
|
|
ANTS Seltsimees
|
Postitatud: K veeb 10, 2010 10:02 pm Postita teema: |
|
|
tervist!
Leidsin internetiavarustest head pildimaterjali ringraja volgadest. Kuna ma olen tihedalt seotud ringrajasõitmisega, ja olen ka Bikerniekis korduvalt võistelnud, siis ma vaatan neid pilte alati igatseva pilguga, miks ma ise kohapeal ei saanud olla... üleeelmises postituses on kirjutatud et uued volgad kohe võistlusautodeks tehtud, nagu mina olen siin vanadelt tegijatelt kuulnud siis võistlusteeelsel õhtul lihtsalt kohandati autot ja mindi võistlema, ei olnud peale kiivri ka mingit turvavarustust, osadel olid mingid rihmad sisse seotud aga see oli ka kõik. Sel ajal käisid siiski vist asjad teisiti sest vormelitega sõiteti omajalapeal Riiast Vana- Võitu võistlema kompsud jalgevahel.
Pildid:
tsikliraja "katel"
erinevad volgad sama eksimus.
|
|
Tagasi üles |
|
|
Peeter1970 Seltsimees
|
|
Tagasi üles |
|
|
|
Postitatud: P mai 17, 2015 11:31 pm Postita teema: |
|
|
Kunagi salvestasin kusagilt sellise "väljalõike":
Pole küll "rallivolga", aga tähelepanuväärne riistapuu siiski. Lugege ja imestage ~2,9 l GAZ-21 mootor, elektrooniline kütuse sissepritse... kapitalistlik ajaraiskamine, ma ütleks! Usun, et auto looja konstruktor A. Kapustin konstrueeris edaspidi ainult mutilõksusid.
_________________ Haapsalu EPT |
|
Tagasi üles |
|
|
|