Volgaklubi kodu
Kodu
Foorum
Galerii
Kontakt
Kuuluta
  


· Avalehele
· Klubi tutvustus
· Liikmete nimekiri
· Ürituste kalender
· GAZ Ajalugu
· GAZ Mudelid
· Volgad meedias
· Maailm ja mõnda
· Ümberehitused
· Tehnoabi
· Uudiste arhiiv
· Lingid
· Kasutajate nimekiri
· Foorum



Praegu on, 490 külastaja(d) ja 0 kasutaja(d) kes on praegu portaalis.

Sa oled Anonüümne kasutaja. Sa saad registreerida vabalt vajutades SIIA


Volgaklubi foorum :: Vaata teemat - GAZ 24, 1986, must, mehann
Galerii  Laadi pilte serverisseLaadi pilte  OtsiOtsi   ProfiilProfiil   Logi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeidLogi sisse, et kontrollida oma privaatsõnumeid   Logi sisseLogi sisse 

GAZ 24, 1986, must, mehann
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Järgmine
 
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod
Vaata eelmist teemat :: Vaata järgmist teemat  
Autor Sõnum
Dr. Watson
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Jan 10, 2006
Teateid: 765
Asukoht: Tallinn

TeadePostitatud: N veeb 06, 2020 11:59 pm    Postita teema: Vasta viitega

Vaadates, mis projekti ees ta poseerib pildil, siis on selge, et viisakas volgamees ootab ka teisi järgi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
mehann
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Oct 02, 2007
Teateid: 470
Asukoht: Harjumaa, Saku

TeadePostitatud: L veeb 08, 2020 11:47 am    Postita teema: Vasta viitega

Jah just Volgamehe kullasära! Kriitika on täiesti asjakohane. Vahepeal on puhatud ja tegeletud muude asjadega. Osa kullast sai järgmisel päeval siiski auto külge. Tulid välja jälle mingid asjad, mida ei olnud üldse plaanis remontida. arvasin, et on piisavalt head samasugusena tagasi panna, nagu nad auto küljest võetud said. Esimesed kolmnurksed aknad ehk fortotskad. Kuna kroomitud posti küljes olev kummitihend oli juba hukas ja uued postid koos selle tihendiga olid laos olemas tuli nad siiski käsile võtta. Kolmnurkakna raam on posti külge needitud. Puurisin lahti ja osandasin. Raamid olid sees tihendi alt roostes ja need viisin liivapritsi. vaatame mis tagasi tuleb. Karvased tihendid oli valmis varutud, aga kõige lühema ehk esimese ülemise tihendi asemel on komplektis mingi tundmatu auto oma. Profiil täpselt sama aga pikem ja ilma kinnitusklambriteta. Mis teha, tuleb jälle ise teha. Lõikasin lühemaks.



Puuduvad klambrid sain vanade tihendite küljest. Täpselt kuus tükki oli selliseid, mida tagasi saab panna. ülejäänud kõik tagasi looduseks muutunud. Neetimiseks kasutasin jälle tõmbneedi kübaraid, seekord roostevabasid, on ehk igavesed.



Küljeklaaside välimised alumised tihendid said juba tänapäevaste materjalidega taastud. Kohe peale seda tuli ühe põhjaliku otsingu käigus laost välja komplekt uusi originaale. Kahjuks olid tagumised tihendid ühe poole omad ja üks neist oma pika elu jooksul saanud kõvasti räsida, ehk täitsa kõver. Nende vasak ja parempoolsus seisneb õnneks kummi ja roostevaba liistu kokku neetimises ühtedes või teistes aukudes. Egas midagi puurisin needid lahti ja mudisin selle liistu sirgeks, samuti ka kummi sirgeks (tal on ju metall sisse pandud). Andis muidugi nikerdada, Ja siis neetisin mulle vajalikus asendis uuesti kokku tagasi.



Vastuseks Robile, et seda õlilaiku vaatasin mina ka uue auto all ja mõtlesin sama asja. Aga eks tegijal ikka juhtub. Smile

Tervitan kaasaelajaid.


Viimati muudetud mehann poolt (P veeb 09, 2020 10:23 am), kokku muudetud 1 korda
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
andres21
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Aug 27, 2013
Teateid: 141
Asukoht: Tartu

TeadePostitatud: L veeb 08, 2020 6:34 pm    Postita teema: Vasta viitega

Mulle meeldib Mehanni puhas käekiri selle masina taastamisel Ilu peitub pisiasjades! Kui rääkida Gaz24-10 tehaseuuest autost, siis olen ühe uue saanud ostuloaga, ühe pannud kokku tehase uutest agregaatidest( I komplektsuse kere, tehase sillad, mootor ja käigukast), Ja ühe uutest osadest. Pean küll ütlema, et tehase uus on absoluutselt auto moodi ja teiste variantidega ei saa üldse võrrelda.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
mehann
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Oct 02, 2007
Teateid: 470
Asukoht: Harjumaa, Saku

TeadePostitatud: T veeb 25, 2020 9:56 pm    Postita teema: Vasta viitega

Päris niisama ei ole ka istunud ja natuke on Volga juures tehtud. Kuigi viimasel ajal on projektiga selline tunne nagu Tartu suusamaratoni viimase 5-e kilomeetri sõitmisel. Finiš on samaaegselt nii lähedal ja ka kuradi kaugel. Väsimus teeb oma töö aga lõpp pole enam kaugel ja see aitab leida jõudu edasi rühkimiseks. Esimesed armatuuri alused küljepolstrid olid suhteliselt kõverikud. Ja on ikka lohakalt tehtud seal Gorkis. Kuna tegemist on ülemineku autoga, siis huvitavat materjali tuleb veel välja. 85 aasta universaalis on need papid veel musta värvi ja pealt kunstnahka meenutava struktuuriga. Minu 86 aastal on nad kaetud musta kunstnagaga. Naha alt tuli välja vasakul pool, musta värvi papp ja paremal pool hall papp ilma struktuurita, mis ilmselt mõeldud nahaga katmiseks. Loogiline ka, sest vasakul pool on põrandal tulede ümberlüliti, mida 24-10-l enam ei ole ja paremal pool mul jällegi tulekustuti kinnitus, mida 24-l veel ei olnud.



Papid tegin uued ja enesekindlalt ikka täpselt originaalide järgi. aga nii lihtsalt ei lähe Volga juures midagi. See kahtlus käis korraks peast läbi , aga järjekordselt eirasin hääli kuklas. Need papid tundusid kohe sellise välimusega, et nad on juba tehases vägivaldselt oma kohale surutud. Ja nii ongi. Sellisel kujul kõvast soome papist tehtuna neid sinna paigaldada ei saa. Peab neid veel kõvasti töötlema, eks töö käigus paistab kuidas.



Uksepolstrite pealmised osad on suhteliselt kehvas seisus. Minu abipalvet kuulis käpapatrull Tartu rajoonist ( loe volgakäpikud Tartust) ja saatis mulle kiirelt abipaki. Rõõm oli üürike. Kahjuks on millagi 80 ndatel on muudetud uksepolstrite pealmiste osade kattematerjali. Varasematel on jämeda struktuuriga muster ja hilisematel tihedama või peenema struktuuriga muster. Piltidel allpool on 79 aasta polster ja üleval minu oma, mis toodetud 85 aastal. 85 aasta universaalil on samamuster mis 86 aasta. Huvitav et uksepolstri ülemistele osadele on tahapoole prinditud valmistamise aeg. Kui nüüd kellelgi peaks üle olema ühed pandavad hilisema otsa uksepolstri ülaosad, siis olen pakkumistele väga avatud. Kui paremaid ei leia, siis tuleb enda omad ilusamaks teha. Kolmnurkakna raamid tulid klaaskuulist tagasi auklikena, mis oli ka muidugi ootuspärane. Eks nad on taastatavad, aga ei viitsi ja ei taha. Tartust tulnud pakis oli ka see raam olemas aga kahjuks vana tüübi oma, millel akna link töötab harjumuspärasele vastupidi. Mulle ta ei sobi.



Vahepeal tuli kroomimisest tagasi bensiinipaagi luugi konks. Lasin igaks juhuks kaks tükki teha. Kõrval on pilt enne kroomimist.



Mõtlen vahel, et proovin ükskord õmblusmasinaga töötamise ka ära. Seni olen alati mingi vabanduse lednud, stiilis, et kiire on, või midagi sellist. Kokkuvõttes läksin oma soovidega kalli ema juurde. Minu kõnealusel autol käivad uste sees olevate linkide, lukkude traadist hoobade peale kilest sukad. Iseenesest on tegemist väga prosta lahendusega, kliest on õmmeldud niidiga lihtsalt toruke. Originaalid olid jumala kortsus ja katki. Palusin emal uued õmmelda. Ega tema 50 aastat tagasi vennalikus Poola Ravavabariigis toodetud peen massin väga hästi kile õmblemisse ei suhtunud. Ema hella käe all sai asi lõpuks aetud. Ja et kodus Volga osade komplekteerimise ja ettevalmistamise meeleolu ikka vastav oleks sai endale soetatud mustalt turult kõrgema klassi grammofon Arktur aastast 1985. Panin omale selle pealt Modrense Tolkingu mängima ja töö hakkas lendama küll.



Tuulutusakna saaga ei olnud veel läbi. Üks tubli seltsimees Jõgeva rajoonist oli nõus mõnedest mulle vajalikest Volga juppidest õilsa eesmärgi nimel loobuma. Sealhulga ka need raamid, mis mul auklikud. Üks neist isegi uus, aga täiesti kõveraks kukkunud. Mis seal ikka keerulist on, tuli sirgeks taguda. Oma ideaali püüdlustes ei olnud ma nende kolmnurkade asendiga päris rahul ja tahtsin tehasetööd peale sirgestamist veel paremaks teha. Loomulikult tuli välja täpset nii nagu juba eelnevalt on mitu korda tulnud. Mida paremaks ma teda teha püüdsin, seda hullemaks ta läks. Lõpuks ei töötanud see asi enam üldse. Peale kolme tundi kaklemist selle kuradi liistakaga olin sunnitud uue detaili taguma täpselt samale kujule, nagu oli auto küljes algne läbi roostetanud detail. Mingil arusaamatul kombel hakkas see kooslus jälle rahuldavalt tööle. Üks pool ongi valmis. Kuna teise poole asenduseks saadud raam oli samuti originaalist tugevalt erineva kujuga , siis seda enam lahata isu ei olnud. Lapib originaali ära, ehk saab kiiremini. Tuli oma saamatust tunnistada ja leppida, et seekord ei õnnestunud tehasetööst paremat tulemust saavutada. Kuna teada on, et enne värvimist tuleb kõik detailid kokku proovida, siis sai kolmnurkakendega nii ka tehtud. Ja selguski järgmine jama. Varustajalt omal ajal hangitud kroomitud klaasipostide komplektis on kaks esimest vasakut posti aga mitte ühtegi paremat. Ehk siis, kui nüüd mõnel heal järjejutu lugejal peaks olema vahetuseks või müügiks pakkuda paremat esimest tihenditega kroomitud posti, siis järsku saame kaubale.

Osade puhastamiseks roostest ja värvist hakkasin suvel kasutama ehituspoest hangitud plastikharjastega harja. Plastiharjastel on tegelikult terastraat sees. Lisaks reguleeritavate pööretega relakat. Madalate pööretega kulub oluliselt vähem harja ja töö on hulga tõhusam. Tulemus on parem, ja kiirem kui terasharjaga, pluss ei ole ise peale tööd nagu siil harjaseid täis.



Lõpuks oli aeg midagi auto külge ka panna. Lävekarbiliistud. Mis pagana pärast oli Venelasel vaja kasutada neid miinus peaga kruvisid. Ametlikult on tema nimi isepuuriv kruvi. ei lähe need isegi ettepuuritud auku mitte, Näpud oli muidugi vaja enne ära lõhkuda, kui aru sain, et tänapäevase kruviga on vaja nii öelda keere ette keerata ja siis saab alles tervete näppudega selle miinuspea ka sinna auku.



Ukselukud ja bensiinipaagi luugi lukk. Nendega sai ka muidugi nalja, aga võibolla mõni teine kord pikemalt



Lõpuks jälle numbriga. Küljekarbi liistude klambritele panin natuke seda sama klaasitihenditele mõeldud "ahvihigi". Kas tast kasu on, aga mulle meeldib nii mõelda. Klambrid tellisin Retrodetalist, ei viitsinud ise tegema hakata. Neid iluliistude jätkudetaile ostsin küll oma viis kuus aastat enne kui leidsin.



Loomulikult oli üks kaasa võetud uutest liistudest minu jaoks ikka puudulik. Tuli laost asemele võtta viimane kasutatud. Kokkuvõttes said liistudki ikka külge plaanitust päev hiljem. Aga sellestki on kujunenud juba tavapärane normaalsus.



Originaalsed logarid või porikaitsed. Üks uus, teine vähe kasutatud. Laos inventuuri tehes selgu, et neid on ka kasutusel kahte tüüpi olnud. Minu omal on originaalis alumiinium plekist valmistatud logarid. Laost leidsin veel komplekti terasplekist valmistatuid. Seega tehti neid ilmselt mingi aastani terasest.



Kojameeste paneeli pidin veel korra lahti võtma. Hoolimata sellest, et tegin lahti võtmisel hulgim pilte kaabli ja aknapesuvooliku asukohast, hakkas kojameeste hoovastik kuidagi vastu pistikut käima. Tühja kah, see alles teine kord seda konkreetset sõlme lahti võtta. Rooli keerates kuulsin järsku jubedat laksumist. Juba käis silme eest läbi, kuidas võtan roolisammast uuesti maha. Seekord käis spidomeetri tross vastu roolisamba muhvi polte. aitas trossi asetamine klambri alla oma kohale.
Igasuguseid klambreid, polte ja mutreid sai ka kapoti alla vahetatud.
Bensiinivoolikute klambrid asendasin originaalide ja originaali lähedastega. Ja siis, kui kõik peaaegu koos oli, murdsin ühe vooliku pooleks. Kontrollimisel selgus, et ka teine oli oma ülesande voolikuna täitnud. Ja voolikudki said külge järgmisel päeval teistkordsel paigaldamisel nagu meil juba kombeks on.



Tervitades ja järgmiste sissekanneteni, Mehann
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
mehann
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Oct 02, 2007
Teateid: 470
Asukoht: Harjumaa, Saku

TeadePostitatud: L mär 21, 2020 10:22 am    Postita teema: Vasta viitega

Tegeleme tasapisi projektiga edasi. Värvija juurest toodud järjekordne eiteaenammitmes viimane ports mustaks värvitud juppe. Uuele ukseklaasile liimisin kinnituse külge.



Kuna paremaid uksepolstrite ülemisi osasid ei leidnud, siis parendasin enda omasid. Kraapisin metallosa roostest puhtaks ja kruntisin, värvisin ära. Seejärel liimisin lahtised kohad klaasiliimiga kokku. Selleks, et liimitavad kohad ilusti kokku jääks tegin puidust sobivad pulgad ühe serva jaoks isegi korraliku rakise. Puidutööl saadud kogemusele tuginedes pressisin liimitavad kohad pitskruvidega kokku. Liimida sai ühe serva korraga ja järgmisel päeval teise poole. Asja sai.



Ukseklaaside servas asuvad iluliistud, nende nurkades väiksed nurgatükid. Kataloogi järgi on autol kahesugused nurgad erineva tootekoodiga. Auto juures asja uurides tundub see ka loogiline, sest pooled nurgad on teravnurgad ja teised pooled nürinurgad. Peale pikemat otsimist leidsin lõpuks kõik oma auto nurgatükid üles. Need on aga küll kõik ühesugused. Ok lihtsam ongi. Otsingute käigus leidsin kaks kasutatud nurka Üks on tükk maad suurem. Tundub, et edasiarenduste käigus on detail muudetud väiksemaks. Loogiline ka, saab ju selliselt säästa rahvamajandusele vajalikku materjali ja ilmselt kadus lühikese nurga puhul vajadus toota kahesuguseid detaile. Nüüd vaja veel ära tuvastada ja registreerida, mis aastal selline nudimine aset leidis. Kui ma ikka olen õigel teel. Porilapatsid komplekteerisin ära. On ikka ilusad.



Kolmnurkakna raamid neetisin uute kroomitud postide külge. Poest ekstra toodud needid olid loomulikult lühikesed. Enesekindel Eesti mees ei ostnud ju igaks juhuks erinevaid. Hea, et mingist eelmisest projektist oli vajalikke neete järgi jäänud. Puhastasin ja komplekteerisin kolmnurkaknad. Tihendid jäid vanad, sest need olid terved ja ilusama kujuga kui uued varuosad. Uste kokku ladumiseks peaks olema kõik detailid ette valmistatud, puhastatud , keermestatud, sorteeritud, komplekteeritud. Lasin spidomeetri ajami vahetamiseks lahti võtta järgmise 5 käigulise kasti. Mõned aastad tagasi panin autole 5 käigulise alla. Sellel oli spido ajam vahetetud, aga kahjuks ei taha hästi lülituda 1. ja 2. käik. Sünkronisaatorite viga. Seega paneme järgmise kasti. See on seest nagu uus, tundub vähemalt väga heas korras.



Iluvõredega on seis selline. Esimese otsa autodel on läikivast kõvast plastikust iluvõre, ja znaki all on eraldi alus. Loomulikult tahan seda õiget, ja seega uuem pehmest plastikust ei kõlba. Laos oli kaks katkist ja üks uus tänapäevatoodangu oma. Jonnakas nagu ma olen, Otsustasin, et teen neist kahest katkisest ühe terve. Juba tuttav tinutuskolb kätte ja tuld. Noh lähemal uurimisel oli katki ikka rohkem, kui ühest kohast. Üldse on nad jube haprad ja kerged katki minema. Peale pikka päeva pusimist ja suuremat kogust vandesõnu, oligi peaaegu valmis. Jääb veel enne paigaldust poleerida. Tagumise istmealuse esiserva katteks on kunstnahk ja selle all poroloon. Poroloon oli muidugi nätsuks muutunud. Peale pesu ja puhastamist liimisin uue porolooni.



Järgmiste postitusteni.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
Sm. Autojuht
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Dec 09, 2007
Teateid: 551
Asukoht: Rapla mk.

TeadePostitatud: L mär 21, 2020 3:49 pm    Postita teema: Vasta viitega

Jätkuvalt kena vaadata,pea vastu.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
mehann
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Oct 02, 2007
Teateid: 470
Asukoht: Harjumaa, Saku

TeadePostitatud: E mär 30, 2020 8:55 pm    Postita teema: Vasta viitega

Töö käib edasi. Käigukast sai vahetatud järgmise vastu. Tagasillaga avastasin mingil hetkel anomaalia, see oli auto suhtes viltu all. Mõningase juurdlemise tulemusena langes kahtlus vedrudele, sest miski muu seda jama põhjustada ei saanud. Tagumised vedrud vahetatud seekord siis uute vastu, mis eelnevalt puhastatud ja värvitud. Ära võetud vedrudel olid tsentripoldid silma järgi 1,5 cm nihkes ja lisaks oli neid tõstmise eesmärgil ka vähe kõveraks taotud. Nüüd sellega korras. Proovikäivusele pea üle kahe aastase vahe järel, järgnes kapoti alt kohutav hääl. Esimese ehmatuse järel eemaldasin vea tuvastamise eesmärgil geneka rihmad. Need murdusid muidugi tükkideks. Kohe paljastusid ka hääletekitajad. Geneka laagrid tegid hullu raginat ja veepump oli samuti õhtal. Veepump läks uus, genekal vahetame esialgu laagrid ära.



Esisillalle tegime samuti kapitaali. Kuigi osad olid kõik varutud, siis ikka on midagi puudu, klassika. Stasbilisaatori stoikasid on 3 komplekti, kõik mingi tänapäevatoodang ja ühetegi originaalset komplekti kokku ei saanud, tuli veel riiulitest ja kastidest õigeid seibe juurde otsida. Üks komplet tsinkimata ja jämedate varrastega , teine kuuskant materjalist ja originaalidest 3 cm lühemad, kolmandatel seibid valed. Splintidele pidin ka linna ekstra järgi sõitma. Uued käändteljed ja vintpuksid pluss õõtshoovapuksid, nüüd peaks kestma jälle.



Sumpa vahetus oli jälle paras naljanumber. Vana sumpa oli nagu natuke lühike ja roostes ka. Käskisin vana alt ära võtta ja tõin laost uue poest ostetud summutikomplekti. Pidasin enne veel endaga pikalt nõu, et milline sumpa enda üleminekule õigem panna oleks, kas 24 oma või siis 24-10 oma. Õhtul tuli garaažist hädakisa ja video, et seda uut sumpat me küll siia alla ei saa. Hommikul sai siis kõiki olemasolevaid summutite tükke vaadeldud ja vähe aru peetud. Kuna usaldusväärset infot pole, kumb sumpa ikkagi õigem on, siis otsustain, et vahet pole. Nüüd on üsna selge ka see, et ilma relaka ja keevituseta poest ostetud sumpat alla ei pane. Kohe üldse mitte. Kokkuvõttes ajas see uus sumps mul närvi mustaks. Esiteks läks tema peale pool päeva juba raisku, mille ma kinni pean maksma ja teiseks oli vana sumutit palju lihtsam heaks tuunida, kui seda uut ümber tegema hakata. Seega läks vana tagasi. Käib kaua käib, ja siis järgmine kord teeme uue korda. Ja ausalt tahaks kohe huvi pärast näha, kuidas tehase summuti auto all jookseb. Porilapatsid panin ka külge, naiss.



Jätkub...
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
gazik
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 13, 2004
Teateid: 1325
Asukoht: Tartu

TeadePostitatud: E mär 30, 2020 9:14 pm    Postita teema: Vasta viitega

Pane alla ikka 24 sumpa tagaosa. Õigem on. Kõige esimesed 2410-dki olid veel ju 24 summutiga
_________________
AADU KADAKAS
psü-psühhiaater(suiti maal, enamust aega hullumajas) Abiliin ja nõustamine GSM 534 97951
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Dr. Watson
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Jan 10, 2006
Teateid: 765
Asukoht: Tallinn

TeadePostitatud: E mär 30, 2020 10:29 pm    Postita teema: Vasta viitega

Vankumatu sm. Mehann!!! Ilmselt saab ta oma musta iluduse sõitma enne kui teised vanatehnika harrastajad see suvi! Jõudu üle koerasaba hüppamisel. Väga tubli!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
mehann
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Oct 02, 2007
Teateid: 470
Asukoht: Harjumaa, Saku

TeadePostitatud: T mär 31, 2020 6:51 pm    Postita teema: Vasta viitega

Igaks juhuks veksleid valmimise osas välja ei anna. Ebausklik just ei ole, aga jääb nii nagu juba kombeks on, et kevadeks saab valmis ja aastaarvu ei ütle. Samas püüan mitte ühtegi päeva tühja lasta ja vähemalt üle päeva on midagi volga jaoks tehtud.

Sm Gazik, kas Teil on mingeid kindlamaid andmeid, et esimestel aastatel 1985-1986 olid Volgadel tehasest all 24-ja sumpad? Oleks huvitav teada. Praegu jätsingi oma autole 24-ja sumpa selle mõttega, et äkki on õigem. Noh kuna udukad olid 24 omad, siis miks mitte ka sumpad. Samas oma süvasumpaanalüüsi käigus ma ise mingile selgele järeldusele ei jõudnud. Igat pidi on sumpa paigaldamisel mingi ebakõla või ebaloogika.

Genekas käis siis laiali ja uute laagritega kokku. Peale puhastamist on täitsa pandav. Eile said tagasi paigaldatud pagasniku polstrid. Nende eest tänu ja kiitus Martinile. Olemuselt on see materjal paksu musta kile taoline asi mille all tagaküljel on vilt. Huvitav, et kõik kolm osa tulid ühest autost, siis küljeomad olid ilusad aga tagapaneeli kattel oli vilt täiesti hävinud. Sai need siis zoojapuhuri abil sirgeks tagasi triigitud ja tagapaneeli tükile Noore tehniku poest soetatud uus vilt liimitud. Tagumise paneeli matt on kas aja jooksul numbri võrra kitsamaks tõmmanud, või siis juba sellise väiksemana sündinudki. Las olla, vähemasti on originaal. Kere külge liimisin need matid Hagmansi mastiksiga. Nii on nad ka tehases paigaldatud.



Esimesele numbrile tegin duralumiiniumist vanakooli aluse. Puhas käsitöö, võiks ajastule kohaselt sobida.



Ikka edasi.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
gazik
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 13, 2004
Teateid: 1325
Asukoht: Tartu

TeadePostitatud: T mär 31, 2020 9:15 pm    Postita teema: Vasta viitega

Mehannile kiired repliigid
Pagasniku sisekülgede polstrid jah sellised, et kõige vähemistuvam oli tagapaneeli oma. Vilt on alt sealt alt ära mädanenud kuna tihendivahelt tuli vett sisse. Külje detailidel on kõige huvitavam koht see, kus on auk stangenurga poldi jaoks. Olen kohanud nii ilusaid ümaraid kui rohmakalt tehtud kandilisi läbiviike. Niiet puhas ja kordumatu kunst.
Aga praktilise poole pealt soovitan need polstrid liimida termoliimiga, st.liimiga, mis päikse käes kuumaks köetud kerepleki küljest lahti ei lase.
Siis saab ka Taškendis musta loomaga suvel laiata Very Happy
Sumpast rääkides. 86a. alguseotsa Gaz 2410.-d olid jah tagant 24-ja lõputoruga. Isegi 2410 detailikataloogis näitas 24-1203168-t. Samuti olid neil 24 udutuled ja veel mõned iseloomulikud detailid.

Jõudu talitamisel!
_________________
AADU KADAKAS
psü-psühhiaater(suiti maal, enamust aega hullumajas) Abiliin ja nõustamine GSM 534 97951
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Janovits
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: May 15, 2008
Teateid: 140
Asukoht: Viljandimaa

TeadePostitatud: K apr 01, 2020 9:55 am    Postita teema: Vasta viitega

Siinkohal tuleb väga selgelt meelde üks 1985 aasta soe Maikuu nädalavahetuse õhtu.
Hea peretuttava juurde koosviibimisele saabus kõrge omavalitsustegelane,kes äsja oli saanud uue isikliku 24.Saabudes kargasid mehed kohe püsti:"krt,mis hääl sel masinal on?".Ja nii hakatigi uut "Volgat"alt ,seest ja pealt uurima.Kuni jõuti lõpupütini,mis oli isegi koos läikva "nakonetshnikuga",mida keegi varem "Volgade" all polnud kohanud.Alul arvati,et sellest ka see iseloomulik kärisev hääl.No see hääl selleks. Masin ise oli halli värvi,musta võrega,kotiriidest 10 sisu ja mustade taskuteta polstritega,stanged ilma puhvriteta ja väikeste udukatega.Rehvid 205 ja kilbid GAZ 24.
Minu käes olev 24 on ostjale üle antud Pihkvas 02.03.1985.Komplekteeritud (pitsat) 14.02.1985. Tema stanged on puhvritega,udukad väikesed,uksepolstrid punased (esimesed taskutega),laiade velgedega.Summuti lõpuosa oli kindlalt vahetatud ,aga põhjal koht viimase püti tripi kinnituseks olemas.Tehase raamat paksem,koos lisadega,mis sisaldab infot ka 24-10 kohta.
Nii,et ei saa veel milleski kindel olla.
Jõudu!
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
gazik
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 13, 2004
Teateid: 1325
Asukoht: Tartu

TeadePostitatud: K apr 01, 2020 10:15 am    Postita teema: Vasta viitega

Viimase toru riputustripp on Gaz 24-del ju ka.
Minu valduses olnud 86 a.originaalautodel on olnud tagatoru nagu 24-jal.
Hetkel ühel 86a.orig.korras 2410-l on "edevuse" pärast vahetatud udukad kollaste vastu ja tagatoru asemel pandud resonaator
_________________
AADU KADAKAS
psü-psühhiaater(suiti maal, enamust aega hullumajas) Abiliin ja nõustamine GSM 534 97951
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
gazik
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: Nov 13, 2004
Teateid: 1325
Asukoht: Tartu

TeadePostitatud: K apr 01, 2020 11:20 am    Postita teema: Vasta viitega

Mul hetkel garaažis oleval 85.a 24 M-l näiteks esimestel (heledatel) uksepolstritel taskuid pole.
Mehann ja Janovits, millised muide teie autodel turvavööde rullikute alumised katted on? Kas plekist, kus kuumaga pressitud õhuke kile peal või alumiiniumist ja peale liimitud nahk?
_________________
AADU KADAKAS
psü-psühhiaater(suiti maal, enamust aega hullumajas) Abiliin ja nõustamine GSM 534 97951
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade
Janovits
Seltsimees
Seltsimees


Liitunud: May 15, 2008
Teateid: 140
Asukoht: Viljandimaa

TeadePostitatud: K apr 01, 2020 2:15 pm    Postita teema: Vasta viitega

Jah,riputustripi koht on ikka sama vist aegade algusest kuni lõpuni välja.
Rullikute katted on minu autol terasplekist,seestpoolt mustaks värvitud,pealt õhukese musta kilelaadse kattega.Alumiiniumplekki kohtab esiistmete külgedel.
Tagasi üles
Vaata kasutaja profiili Saada privaatteade Saada e-kiri
Reasta teated eelmise järgi:   
Uus teema   Vasta sellele teemale    Volgaklubi foorum -> Lugejate autod Ajatsoon on EET Eesti talveaeg
Mine lehele Eelmine  1, 2, 3 ... 9, 10, 11, 12, 13  Järgmine
Lehekülg 10, kokku lehekülgi 13

 
Hüppa:  
Sa ei saa teha algatada uusi teemasid selles foorumis
Sa ei saa vastata teemdaele selles foorumis
Sa ei saa muuta oma teateid selles foorumis
Sa ei saa kustutada oma teateid selles foorumis
Sa ei saa hääletada küsitlustes selles foorumis

volga.ee ei vastuta foorumis tehtud postituste eest.
volga.ee jätab endale õiguse kustutada ja redigeerida kommentaare, mis ei vasta sisult headele tavadele.


Forums ©
Copyright © by Volgaklubi koduleht 2004
Kõik õigused reserveeritud